EXCLUSIV Tentativa de mituire a agentului de politie Valer Kovacs! Un sofer vitezoman i-a oferit 500 de euro pentru a nu-l lasa fara carnet

Transferat la Brigada Autostrazi pentru a nu mai fi o „tinta” institutionala pentru seful IPJ Timis, chestorul Alin Petecel, agentul de politie Valer Kovacs a sesizat DGA, Serviciul Judetean Anticoruptie Arad, in ultimele luni, asupra a doua tentative de mituire din partea unor soferi care circulau in graba pe autostrada A1 Timisoara – Nadlac, chiar in zona intersectiei cu autostrada A11.


A facut rapoarte scrise si a predat inregistrarile video cu conducatorii auto care i-au oferit bani pentru a nu-i lasa pietoni, insa, deocamdata, anchetele treneaza.

O lentoare a ofiterilor anticoruptie, in ciuda probelor indubitabile asupra celor doua tentative de corupere, care alimenteaza suspiciunile ca, de fapt, ar fi fost vorba despre teste de integritate sau incercari esuate de compromitere a politistului.

„Unul dintre cei doi conducatori auto a fost prins de radar, pe autostrada A1, circuland cu peste 150 kilometri pe ora. Chiar in zona intersectiei cu autostrada A11. Zambea cand i-am cerut actele. A devenit agitat cand i-am spus ca este sanctionat cu amenda si va avea permisul suspendat 90 de zile. Mi-a oferit 500 de euro pentru a se salva. Totul a fost inregistrat cu body-cam, camera video portabila. Am sesizat DGA-ul, au preluat raportul si inregistrarea si mi-au recomandat sa nu fac declaratii publice pe aceasta tema. Ma gandesc ca ancheta este in lucru, dar nu inteleg de ce-i atat de secreta”, ne-a dezvaluit Valer Kovacs.

Inainte de a refuza mita de 500 de euro, un alt sofer, de nationalitate bulgara, caruia i-a suspendat permisul de conducere, a incercat sa-i bage in buzunar 100 de euro.

„Ii sfatuiesc pe soferi sa nu mai incerce rezolvarea problemelor prin oferirea de mita. Cu mine nu merge! Eu vin cu sticla de apa si cu sandwich-ul de acasa, puse in geanta de sotia mea. Nu am nevoie de mai mult. Misiunea mea pe autostrada este de a-i tine pe soferi in viata, dar si in libertate, daca intelegeti ce vreau sa spun. Un carnet suspendat nu se compara cu un dosar penal pentru coruptie”, mai spune Valer Kovacs.

Asteptam ca DGA Arad sa confirme cele doua denunturi ale agentului Valer Kovacs, in conditiile in care, legal, nu pot fi solicitate amanunte procedurale din cadrul anchetelor… (G.I.)

One thought on “EXCLUSIV Tentativa de mituire a agentului de politie Valer Kovacs! Un sofer vitezoman i-a oferit 500 de euro pentru a nu-l lasa fara carnet

  1. Te tot promovezi , ba ca una ba ca alta , dar seful tau sindicalist dl Sever Stan nu presteaza pe nici unde sau ii tine tira inca la Petecel ca doar de aia a fost pus acolo .

Leave a Reply