Medicul chirurg prins in flagrant in timp ce incasa o spaga de 8.000 de lei, retinut pentru 24 de ore. „Respectiva persoana reprezinta pericol”, a precizat procurorul

Renumitul chirurg brasovean Sorin Balos a fost prins in flagrant in timp ce lua bani pentru o operatie la inima. Rudele unei paciente operate spun ca medicul le-ar fi cerut 10.000 de lei “pentru echipa”. Cardiologul ar fi luat luat 2.000 de lei imediat dupa interventia chirurgicala, care a avut loc la Spitalul Judetean din Brasov, iar restul de bani i-a fost adus, la control, in cabinetul sau dintr-o clinica privata. Sigur pe sine, Sorin Balos nu s-a gandit nicio clipa ca pe fir intrasera si politistii.


„Marti a fost internata, marti a cerut banii. A specificat: pentru personalul care l-a ajutat in operatie!”, a dezvaluit denuntatorul.

La sfarsitul lunii trecute, barbatul a aflat ca matusa sa are nevoie de o operatie la inima – un triplu bypass coronarian. Cand a ajuns la doctor, i s-a spus ca pentru asta trebuie sa fie dispus sa plateasca. „Ne-am intalnit cu doctorul la spital, i-am dat o parte din bani si i-am explicat ca nu putem face rost de toti banii. A spus ca nu este nicio problema, la control se va rezolva. Ne-a bagat pe holulet si acolo nu s-a ferit de nimic. A luat banii, i-a bagat in buzunar”, mai spune denuntatorul

In prealabil, acesta a luat legatura cu politistul Marian Godina, pe Facebook, unde i-a explicat situatia si l-a intrebat ce sa faca. Iar acesta l-a sfatuit cum sa procedeze.

“I-am dat un numar de telefon la care sa sune si i-am zis sa nu cumva sa dea inapoi si sa aiba incredere. Nu a dat, iar azi s-a dus sa dea banutii domnului doctor. Pe hol asteptau cativa „pacienti” care au intrat in cabinet nepoftiti, imediat dupa tranzactie”, a scris Godina.

A urmat flagrantul. Prins cu banii, doctorul ar fi spus ca suma este pentru consultatie si a negat cu vehementa acuzatiile de luare de mita. A spus ca face totul transparent, iar banii primiti dupa operatie au fost platiti pentru un consult. Ulterior, in fata procurorului, medicul n-a mai scos o vorba.

„Clientul meu n-a dat niciun fel de declaratii. Deloc, si-a pastrat dreptul la tacere”, a anuntat avocatul Vladimir Ciolacu.

Prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, care a anuntat ca medicul spagar a fost retinut pentru 24 de ore, a acuzat atitudinea acestuia. „Respectiva persoana reprezinta pericol. Nu este o atitudine corecta nici fata de persoanele vulnerabile care necesita interventii chirugicale, nici fata de ceilalti colegi medici, care unii dintre ei si-au sacrificat si viata in lupta cu pandemia fara a solicita sume de bani”.

Totusi, reprezentantii clinii private in care s-a intamplat flagrantul il apara pe medic. „Este o intamplare nefericita. Sper sa se dovedeasca a fi neadevarat. Salveaza vieti de ani de zile”, a precizat managerul centrului medical, Alexandru Bica.

In cazul unei condamnari definitive, medicul Sorin Balos risca sa nu mai profeseze niciodata. (V.E.)

Leave a Reply