Preot cercetat pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce ignorat testul pozitiv la Covid-19 si carantina si a oficiat o slujba, doua botezuri si o inmormantare

Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia a deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce un preot din municipiul Alba Iulia, confirmat pozitiv pentru Covid19, a oficiat o slujba religioasa, doua botezuri si a participat si la o inmormantare.


Este vorba despre preotul Ioan Sopterean, care slujeste la o biserica din cartierul Micesti, care ar fi fost testat pozitiv pentru COVID, sambata seara, in data 30 octombrie, la Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia. Acesta ar fi fost testat rapid si el si sotia sa, iar rezultatul pozitiv ar fi fost comunicat dupa testare.

Desi ar fi fost testat pozitiv, a doua zi, duminica, preotul ar fi tinut slujba de duminica si doua botezuri, chiar daca trebuia sa fie in izolare. Ba mai mult, luni, acesta ar fi participat si la o slujba de inmormantare, alaturi de alti preoti.

Locuitorii din cartierul Micesti au fost revoltati de cele intamplate, din cauza faptului ca o parte dintre ei au participat la slujba de duminica dimineata. Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis o ancheta.

Ca urmare a aparitiei in spatiul public a unor informatii legate de prezenta fizica la sfintele slujbe a preotului Ioan Sopterean, paroh al parohiei Micesti, in contextul confirmarii infectarii sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o ancheta interna pentru stabilirea exacta a circumstantelor in care s-a petrecut aceasta situatie regretabila.

Ca de fiecare data, Arhiepiscopia Alba Iuliei reitereaza recomandarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane referitoare la respectarea masurilor de precautie si protectie sanitara si a dispozitiilor autoritatilor competente, indemnand clerul si credinciosii sa sporeasca rugaciunile pentru sanatate si pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentantii Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Reprezentantii IPJ Alba au transmis ca politistii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul ca, un barbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi incalcat masura izolarii la domiciliu, dispusa ca urmare a diagnosticarii cu virusul SARS – CoV2, pentru o perioada de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021.

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru zadarnicirea combaterii bolilor. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply