Consilierul local Radu Toanca, propuneri radicale! Echipa primarului Dominic Fritz, salarii reduse la jumatate, iar USR-istii angajati dupa noua organigrama sa fie eliberati din functii

Cel mai vocal politician din Consiliul Local Timisoara, pesedistul Radu Toanca, revine in spatiul public cu un nou mesaj vituperant la adresa primarului Dominic Fritz, dupa anuntul acestuia privind taierile de salarii din Primaria Timisoara pentru a putea plati factura de termoficare a orasului.


Printre altele, Radu Toanca ii propune edilului german sa dea un exemplu si, pentru a face economii si mai mari, sa injumatateasca salariul sau si al membrilor echipei sale, iar USR-istii angajati in functii dupa noua organigrama sa fie concediati si trimisi acasa.

Iata mesajul postat de Radu Toanca, azi, pe contul sau de Facebook:

“Anuntul primarului Dominic Fritz ca va diminua cu 3 milioane de lei fondul de salarizare din primarie pentru a mai face rost de cativa bani pentru Colterm se inscrie in seria exercitiilor de imagine de un populism rar de imaginat din partea unui politician de sorginte germana! Pentru a-si masca esecul catastrofal in toate domeniile de activitate, administratia userista mai spera naiv ca aceste fumigene publice vor mai impresiona pe cineva si ca oamenii vor uita ca tot ce a fost “reformat” de oamenii noi care conduc de un an Timisoara a fost distrus : sistemul centralizat de incalzire ,curatenia, organigrama.

Populismul acestui demers este evident penibil, in conditiile in care suma de 3.000.000 de lei ar ajunge pentru doua zile de incalzire, iar perioada in care Colterm furnizeaza agent termic in Timisoara este de aproximativ 120-150 de zile pe sezon rece.

As fi de acord sa discutam in plenul Consiliului Local Timisoara o eventuala ajustare a veniturilor salariale ale functionarilor publici si personalului contractual , dupa ce primarul va duce la indeplinire, cumulativ, urmatoarele masuri:

  • Reducerea cu 50 la suta a salariilor primarului, viceprimarilor, city-managerului si a celor 10 consilieri personali. Daca acestia ar lucra in sectorul privat si ar fi platiti dupa performantele profesionale , ar trebui probabil sa aduca lunar bani de acasa.

  • Reducerea salariului primarului va duce automat la diminuarea cu 50 la suta a indemnizatiei lunare a celor 25 de consilieri de la 1090 de lei la 545 de lei.

  • Eliberarea imediata din functie a zecilor de angajati useristi dupa noua organigrama (desfiintata actualmente de instanta) si a celor din institutiile aflate in subordinea municipalitatii. Acesti oameni, intr-un procent ingrijorator de mare, sunt paraleli cu administratia publica locala, habar nu au de legislatia publica si incaseaza degeaba salarii, mai ales ca instanta a obligat Primaria sa ii reangajeze pe functionarii concediati, carora oamenii noi le-au luat locul.

Daca aceste masuri nu vor fi suficiente pentru a economisi din fondul de salarizare suma de 3 milioane de lei, sunt de acord ca suma ramasa sa constituie subiectul unei hotarari de consiliu local privind ajustarea veniturilor, dupa consultarea Sindicatului functionarilor din PMT .

Daca administratia Fritz nu va incepe reforma salariilor cu propriile buzunare, ci cu cele ale subalternilor din Primarie, citatul din fabula “Cainele si catelul” a lui Grigore Alexandrescu. “Ca voi egalitate, dar nu pentru catei!“- ar fi perfecta pentru acest caz.

Prea des in Romania diversi politicieni abili in comunicare, constienti de faptul ca bugetarii nu sunt iubiti de celelalte categorii socio-profesionale, isi fac campanie ieftina cu reduceri de posturi sau de salarii in sectorul public, fara sa se atinga vreodata de propriile buzunare (care se umfla tot din bani publici). Lor le este probabil greu sa isi imagineze ca puterea exemplului personal i-ar face mult mai credibili in fata opiniei publice si chiar in ochii propriilor subalterni.” (M.I.)

 

Leave a Reply