VIDEO Organizatorul protestului impotriva vaccinarii si a certificatului verde de la Timisoara, dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor

Politia Municipiului Timisoara a deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce, ieri dupa-amiaza, zeci de persoane au protestat in fata Primariei Timisoara impotriva vaccinarii obligatorii, a certificatului verde, a primarului Dominic Fritz, dar si a masurilor pandemice impuse de autoritati care vin in contradictie cu dreptul fundamental la sanatate.


La eveniment nu ar fi fost respectate masurile de prevenire a raspandirii Covid-19, astfel ca politistii au anuntat ca organizatorul protestului s-a ales cu un dosar penal.

„In data de 7 noiembrie 2021, in intervalul orar 14-20, a fost organizat un protest in centrul municipiului Timisoara, unde au participat aproximativ 100 de persoane, si avand in vedere faptul ca nu au fost luate masurile legale ce se impun pentru combaterea raspandirii virusului SARS COV-2, politistii municipiului Timisoara au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de «zadarnicirea combaterii bolilor»”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Organizatoarea protestului, Carmen Mariana Gheorghe, a declarat pentru TV Europa Nova Timisoara ca nu a fost instiintata despre cercetarea sa penala si ca a aflat vestea din presa.

„N-am primit nimic de la politisti, am aflat de pe internet. Mi se pare putin aberant, ca nu mi s-a adus la cunostinta ca mi s-a facut un dosar penal.

Eu zic ca s-au respectat masurile, am anuntat ca oamenii nu vor purta masca la protest, cand mi s-a dat aprobarea. Astept sa primesc instiintarea si sigur ca voi merge in tribunal”, a declarat Carmen Mariana Gheorghe.

Tot duminica, politistii de la IPJ Timis au legitimat peste 3000 de peroane si au aplicat 134 de sanctiuni, in valoare de 51.000 de lei, pentru nepurtarea mastii sanitare. (G.G.)

Sursa: TV Europa Nova

Leave a Reply