PSD Timisoara intervine in scandalul bratarilor electronice de la Spitalul Municipal Timisoara. „Medicii sunt eroi, nu puscariasi supravegheabili cu dispozitive electronice!”

Presedintele PSD Timisoara, Mihai Ritivoiu, e emis un comunicat de presa in care critica in termeni duri decizia conducerii Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, sustinuta public cu o indarjire suspecta de catre managerul Daniel Malita, de a impune medicilor sa poarte bratari electronice pentru ca activitatea lor la locul de munca sa poata fi monitorizata in permanenta.


“Medicii sunt eroi, nu puscariasi supravegheabili cu dispozitive electronice!”, atrage atentia politicianul, solicitand organelor competenta sa declanseze o ancheta pentru a descoperi substratul acestei afaceri care va costa bugetul spitalului peste 20.000 de euro pe luna. 

“Partidul Social Democrat se declara revoltat de initiativa conducerii Spitalului Municipal din Timisoara de a obliga personalul medical sa poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfasurarii activitatii la locul de munca.

Este o insulta la adresa juramantului lui Hipocrate si o jignire ce loveste insasi esenta actului medical. In timp ce PSD a marit substantial veniturile cadrelor medicale, oferindu-le respectul pe care il merita, actuala conducere a Spitalului Municipal din Timisoara isi bate efectiv joc de ei. Medicii sunt eroi, nu puscariasi supravegheabili cu dispozitive electronice!

Transmitem pe aceasta cale celor care au alocat sume de zeci de mii de euro pe luna pentru servicii inutile de supraveghere, ca mai bine ar fi fost sa indrepte acesti bani spre achizitionarea de teste covid sau spre ceva ce ar fi adus un beneficiu real pacientilor, mai ales in aceasta perioad acritica de pandemie.

Pentru ca achizitia sistemelor a fost facuta fara a se folosi transparenta in acest sens, facem un apel catre organele competente sa se sesizeze si sa verifice corectitudinea si legalitatea, iar cei care se vor gasi vinovati in vreun fel sa fie trasi la raspundere. Cat despre partea morala a acestui fapt, cuvintele sunt de prisos.” (Mara Ion)

Leave a Reply