Fiul unei judecatoare de la Tribunalul Gorj, condamnat la 4 ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a accidentat mortal o femeie si a fugit de la locul faptei

Judecatoria Craiova a decis condamnarea tanarului Mihai Dafinescu, fiul fostei presedinte a Judecatoria Novaci, la o pedeapsa de 4 ani, sase luni si 20 de zile de inchisoare cu executare, pentru ucidere din culpa. Ca pedeapsa complementara, Mihai Dafinescu nu mai are voie sa conduca un autoturism, timp de doi ani de zile. Instanta a stabilit pentru Dafinescu plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 15.000 de lei. Sentinta nu este definitiva.


Beizadeaua presedintei Judecatoriei Novaci a accidentat mortal, in luna august 2020, o femeie care se intorcea de la serviciu alaturi de fiul sau, dupa care a fugit de la locul accidentului si s-a adapostit in casa parintilor sai. 

Mihai Dafinescu a fost trimis in judecata la inceputul acestui an, in stare arest preventiv, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit rechizitoriului, la jumatatea lunii august 2020, in jurul orei 22,10, in timp ce conducea un autoturism marca BMW, pe strada Dumbrava, din orasul Novaci, fiind sub influenta alcoolului, acesta a accidentat mortal o persoana de sex feminin care se deplasa in afara partii carosabile, pe partea stanga, in sens contrar fata de directia de mers a autoturismului, si a parasit locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie.   

In localitatea Novaci au existat chiar si actiuni de protest, la care au participat familia victimei si unii localnici, intrucat oamenii au fost revoltati ca tanarul a fost protejat de mama sa. Oamenii legii nu au putut sa intre in locuinta judecatoarei pentru ca aceasta este magistrat si era nevoie de un mandat special.

In vara acestui an, mama tanarului a cerut sa fie transferata de la Judecatorina Novaci la Tribunalul Gorj, dupa ce mandatul de presedinte s-a incheiat. (V.E.)

Leave a Reply