Oferte mincinoase de Black Friday! Un magazin Kaufland din Timisoara, sanctionat de comisarii Protectiei Consumatorilor cu amenzi de 60.000 de lei

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Timis a aplicat unui supermarket Kaufland din Timisoara amenzi contraventionale in valoare de 60.000 de lei, dupa ce s-au constatat mai multe nereguli in cadrul unui control efectuat vineri, printre care prezentarea in revista Kaufland a unor oferte de reduceri de Black Friday ale caror produse se comercializau in magazin la acelasi pret ca si cel de dinainte de perioada de campanie.


Potrivit unui comunicat remis, sambata, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), CJPC Timis a controlat, vineri, ofertele speciale de produse alimentare si nealimentare de la magazinul Kaufland Timisoara, promovate in revista proprie, precum si zona de alimentatie publica, iar in urma verificarilor, comisarii au constatat ca 18 din cele 28 de produse alimentare si nealimentare prezentate in revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday se comercializau in realitate in magazinul din Timisoara la acelasi pret ca si cel valabil inaintea perioadei de campanie.

Totodata, in timpul controlului reprezentantii CJPC au constatat mai multe nereguli la toneta de alimentatie publica plasata in parcarea magazinului, in vecinatatea intrarii in unitate: utilizarea unui cuptor necuratat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse si cu depuneri in strat gros de grasime arsa; utilizarea unor gratare electrice necuratate, neigienizate; prezenta unor ventilatoare, in spatiul de frig, necuratate si neigienizate.

De asemenea, in doua vitrine de frig si una calda din magazin, in care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, branzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarata de producator prin eticheta produsului.

In urma constatarii acestor abateri, echipa CJPC Timis a aplicat Kaufland amenzi contraventionale in valoare totala de 60.000 lei si a dispus masurile complementare de oprire definitiva de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul gresit de temperatura din vitrine si oprirea temporara a prestarii de servicii pentru toneta de alimentatie publica de la Kaufland Timisoara, se precizeaza in comunicatul ANPC.

In urma acestei sanctiuni, compania Kaufland a anuntat ca a remediat toate neconformitatile identificate de autoritati la magazinul din Timisoara si a stabilit masuri care sa previna aparitia lor in viitor, se mentioneaza intr-un comunicat remis sambata de societatea comerciala.

„Toate aspectele identificate de autoritati au fost solutionate in cel mai scurt timp. Am actionat prompt in vederea remedierii imediate si pentru a stabili masuri care sa previna aparitia unor astfel de neconformitati pe viitor. Activitatea magazinului nu a fost intrerupta si in acest moment functionam conform programului. Ne pare rau pentru ce s-a intamplat in magazinul din Timisoara si apreciem eforturile sustinute din partea autoritatilor din ultima perioada. Vom colabora mereu cu acestea pentru a oferi clientilor cele mai bune produse si servicii”, se precizeaza in comunicatul remis de Kaufland. (G.G.)

Leave a Reply