MOST, proiect al Asociatiei TM2021, asteapta candidaturi din partea artistilor, profesionistilor si festivalurilor din domeniul world music (P)

Proiectul cu finantare europeana MOST, organizat in Romania de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, lanseaza a doua runda de apeluri de candidaturi pentru artisti, manageri si programatori din domeniul world music din Balcani pentru a se conecta cu scena de muzica internationala.


Diversele componente ale programului MOST ofera trupelor, orchestrelor, muzicienilor, festivalurilor si cluburilor ocazia de a lua parte la cursuri de formare, stagii de practica si programe de mentorat care sa le permita conectarea la circuitul international al scenei de world music.

De asemenea, programul ofera artistilor sprijin financiar pentru a-si construi un nou portofoliu sau pentru a filma videoclipuri muzicale ori pentru a participa la WOMEX, cel mai important festival al operatorilor culturali din sectorul world music din lume.

Apelul la candidaturi este deschis in perioada 10 noiembrie – 12 decembrie 2021 pentru trei sectiuni muzicale, adresandu-se candidatilor din Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia, Bulgaria si Romania, dupa cum urmeaza.

Componentele programului vizeaza:

  • trupe, orchestre si muzicieni care interpreteaza world music si care vor fi acompaniati pentru a interpreta pentru un public international. Mai multe detalii la linkul: https://mostmusic.eu/pillars/balkan-music-export/;

  • manageri culturali sau muzicali tineri, juniori, programatori sau alti profesionisti care impartasesc obiectivul de a se alatura scenei internationale de muzica mondiala. Mai multe detalii la linkul:https://mostmusic.eu/pillars/management-training/;

  • festivaluri si cluburi sau spatii de evenimente care au o programare existenta de world music. Aceasta sectiune vizeaza candidati din toate tarile participante la programul Europa Creativa. Mai multe detalii, aici: https://mostmusic.eu/pillars/festival-exchange/.

Candidatii selectati vor fi notificati pana la sfarsitul anului 2021.

Proiectul multianual MOST (cuvant ce in mai mult limbi slave inseamna “pod”) are ca obiectiv reprezentarea potentialului neexploatat al scenei world music din Balcani si conectarea artistilor, profesionistilor si festivalurilor din domeniu la scena de profil internationala. Proiectul este finantat prin Programul Europa Creativa al Uniunii Europene.

Mai multe informatii, la urmatoarea adresa de e-mail, pe site-ul oficial MOST Music si pe retelele sociale.

Asociatia Timisoara Capitala Europeana a Culturii este partener in program si face parte din consortiul de 7 parteneri condus de Asociatia Hangvető (Ungaria), carora li se alatura Piranha (Germania), organizatoarea WOMEX, cea mai importanta platforma de world music la nivel international; BOZAR, cunoscutul centru cultural din capitala Belgiei; Fundatia EXIT (Serbia), organizatoarea festivalului omonim, recompensat de doua ori cu titlul de cel mai bun festival european de amploare; Consiliul European al Muzicii, antena regionala a Consiliului International al Muzicii, care isi propune sa faca muzica parte integranta a stilului de viata
european; Asociatia Muzicala Bulgara (Bulgaria) si Centrul Cultural Remont Capital din Albania. (I.P.)

Leave a Reply