VIDEO Doi soti din Banloc, judetul Timis, arestati preventiv pentru trafic de migranti. Politistii au descoperit ca acestia ascundeau 16 migranti, intr-un garaj, pe care urma sa-i aduca la Timisoara

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritoarial al Politiei de Frontiera Timisoara in cooperare cu politisti din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta au depistat opt cetateni din India intr-un autoturism condus de o femeie cetatean roman, avand ca antemergator un alt cetatean roman implicat in activitatea infractionala. Cei doi cetateni romani au fost arestati preventiv pentru infractiunea de trafic de migranti.


In data de 12.11.2021, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis in cooperare cu politisti din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale in vederea documentarii activitatii infractionale a persoanelor implicate in adapostirea si transportul migrantilor din zona de frontiera in municipiul Timisoara.

Astfel, politistii de frontiera au efectuat activitati specifice, ocazie cu care au observat un autoturism marca Ford si un BMW, care se deplasau pe DN59B din directia Banloc spre localitatea Deta si ulterior pe E70 spre municipiul Timisoara, acestea fiind suspecte ca ar fi implicate in activitati infractionale privind traficul cu migranti.

In jurul orei 12,30 cele doua autoturisme au fost interceptate si oprite de catre politistii de frontiera la intrarea in municipiul Timisoara.

La verificarile efectuate asupra celor doua mijloace de transport, politistii de frontiera au constatat faptul ca in interiorul autoturismului BMW, condus de o femeie cetatean roman S.M., in varsta de 42 de ani se aflau, opt cetateni straini, fara documente de identitate asupra lor, iar in celalalalt autoturism marca Ford, condus tot de un cetatean roman P.C., in varsta de 44 de ani, nefiind gasite alte persoane, acesta avand rol de antemergator.

Persoanele in cauza au fost conduse la sediul institutiei pentru cercetari unde li s-a facut triajul epidemiologic de catre echipajul medical sosit la fata locului.

In urma verificarilor, politistii de frontiera au stabilit faptul ca cei opt cetateni straini sunt din India, toti barbati, cu varste cuprinse intre 22 si 30 ani.

La cercetari, cetatenii straini au declarat ca au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania, pe jos, pe la frontiera verde si ca intentionau sa ajunga cu sprijinul celor doi cetateni romani, in municipiul Timisoara contra sumei de 50 de euro de persoana.

Extinzand cercetarile, seara trecuta, in jurul orei 20, in baza mandatului de perchezitie emis de un judecator de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis, politistii de frontiera au efectuat o perchezitie domiciliara la un imobil din localitatea Banloc, judetul Timis, la domiciliul numitei S.M..

Cu aceasta ocazie, au fost descoperite  intr-un garaj, 16 persoane dintre care 13 indieni, 2 afgani si un pakistanez cu varste cuprinse intre 18 si 41 de ani, fara documente asupra lor. La fata locului a fost solicitata interventia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetatenilor straini, dupa care au fost condusi la sediul institutiei pentru cercetari.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si de trafic de migranti, pentru cei doi cetateni romani.

Totodata pe numele acestora, judecatorul de dreptul si libertati din cadrul Tribunalului Timis a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusa cercetarea in stare de arest preventiv pentru 30 de zile. (I.P.)

Leave a Reply