Dezbaterile despre certificatul verde, amanate cu o saptamana. „Nu va intra la vot certificatul verde! Poate peste corpurile noastre!” a avertizat George Simion

Dezbaterile privind utilizarea certificatului verde au fost amanate cu o saptamana, a anuntat Nelu Tataru, presedintele Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor, dupa ce reprezentantii AUR au atras atentia, intr-o conferinta de presa, ca nu vor admite ca un proiect de lege despre care toata lumea stie ca este neconstitutional sa ajunga la votul din plen.


“Romanii au un partener in noi si de aceea reiau: Nu va intra in aceasta saptamana la vot certificatul verde. Poate peste corpurile noastre! Dar suntem din ce in ce mai multi si ne unim”, a avertizat deputatul George Simion, copresedintele AUR.

De asemenea, si europarlamentarul Cristian Terhes a declarat ca nu se poate vota in orb un asemenea proiect. „Batalia nu mai este intre stanga si dreapta sau intre PSD, PNL, AUR, ci daca ne intoarcem in tiranie. Nu poti vota in cunostinta de cauza fara acces la informatii”, a subliniat Terhes, dezvaluind ca parlamentarii nu au avut acces la contractele de vaccinare.

Simion spusese, anterior, ca “in aceasta saptamana, certificatul verde sub forma neconstitutionala propusa de cei de la USR nu va intra la vot. (…) Certificatul de munca, un certificat care iti da voie sa muncesti sau nu, nu va intra la vot in Camera Deputatilor saptamana aceasta si, pana ce fiecare virgula nu va fi discutata cum trebuie in comisiile parlamentare raportoare, care sunt in numar de sase, nu o sa admitem ca plenul Camerei Deputatilor sa voteze o lege, despre care toti ceilalti deputati stiu ca este neconstitutionala, dar nu au curaj sa spuna acest lucru”.

El a adaugat, intr-o conferinta de presa, la Palatul Parlamentului, ca AUR o sa ceara Biroului permanent sa se revina asupra deciziei privind obligativitatea prezentarii la intrarea in Parlament a certificatului digital COVID.

“La aceasta ora, avem o doamna avocata in afara Parlamentului, care era invitata la grupul AUR, care nu poate intra pentru ca nu are certificat verde. Acea decizie a Biroului permanent dupa parerea noastra este nelegala si o sa cerem in Biroul permanent sa se revina asupra acestei decizii. Inclusiv sunt multi cameramani de la trusturile de presa care nu pot intra in Parlament pentru ca nu sunt vaccinati anti-COVID”, a mentionat Simion. (Mara Ion)

Leave a Reply