Arestat preventiv! Cine este kosovarul care a incercat sa mituiasca un politist de frontiera din Timisoara cu 10.000 de euro pe saptamana

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati retinuti in flagrant de procurorii DNA, duminica seara, in timp ce incercau sa mituiasca un politist de frontiera din cadrul ITPF Timisoara. Este vorba despre Beciri Astrit, care a venit din Kosovska Mitrovica pentru a bate palma cu politistul de frontiera, ofertat sa sprijine o retea de trafic de migranti, in schimbul unor sume de bani, si Girmencea Nicolae Vasile, roman stabilit in Austria, care a intermediat afacerea.


Conform unor informatii de pe retelele de socializare, Beciri Astrit ar locui in Rastatt, Germania, unde ar fi angajat al Daimler AG Mercedes-Benz in functia de Logistics Manager.

„Admite propunerea Ministerului Public – Parchetului de pe langa ICCJ – DNA – ST Timisoara, privind arestarea preventiva a inculpatilor BA si GNV. Dispune arestarea preventiva a inculpatului BA pe o durata de 30 de zile, incepand din data de 15.11.2021 pana la data de 14.12.2021 inclusiv. Dispune arestarea preventiva a inculpatului GNV pe o durata de 30 de zile, incepand din data de 15.11.2021 pana la data de 14.12.2021 inclusiv”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive 210/2021 pronuntata in 15.11.2021.

Potrivit unui comunicat al DNA, in cursul zilei de 14 noiembrie 2021, cei doi inculpati s-ar fi intalnit cu un agent de politie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, ocazie cu care, unul dintre inculpati, in schimbul unor sume de bani (10.000 euro pe saptamana), i-ar fi cerut politistului sa nu isi indeplineasca corespunzator atributiile de serviciu si sa permita intrarea mai multor migranti in tara.

Concret, inculpatul i-ar fi promis agentului de politie ca ii va remite 100 de euro pentru fiecare migrant, in conditiile in care urmau sa fie trecute 25 de persoane, de minimum patru ori pe saptamana, pe o durata nedeterminata de timp.

Decizia de arestare preventiva a celor doi inculpati nu este definitiva, putand fi contestata in 48 de ore de la pronuntare. (G.I.)

Leave a Reply