Perchezitii! Procurorii anticoruptie au descins la centrul de vaccinare din Vama Petea, unde s-ar fi imunizat in fals peste 2000 de persoane

Procurorii anticoruptie efectueaza, marti, perchezitii in 13 locatii din judetele Bihor si Satu Mare intr-un dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID. Potrivit surselor G4Media.ro, peste 2.000 de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate in centrul deschis la Vama Petea, in judetul Satu Mare.


Unii dintre beneficiarii certificatelor false au ajuns ulterior in spital din cauza COVID si au recunoscut ca nu s-au vaccinat, potrivit acelorasi surse. Perchezitiile au loc la domiciliile mai multor persoane, precum si la Vama Petea.

Centrul de vaccinare din Vama Petea a fost deschis in 28 mai, de catre Directia de Sanatate Publica Satu Mare, in colaborare cu Consiliul Judetean.

Comunicatul DNA:

,,Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si fals, comise de catre functionari publici in cursul anului 2021, in contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

In cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii, situate pe raza judetelor Bihor si Satu Mare, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie si din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. (V.E.)

Sursa foto: informatia-zilei.ro

Leave a Reply