Sediul firmei de curierat Cargus, de langa Timisoara, jefuit de hoti! A fost sustrasa o mare suma de bani din seiful unitatii

Sediul firmei de curierat Cargus, aflat in localitatea Remetea Mare, langa Timisoara, a fost spart de hoti profesionisti. Lovitura a fost data la pont, spun politistii, intrucat in seiful unitatii se afla o mare suma de bani, iar camerele de supraveghere video nu au surprins imagini valoroase din momentul atacului. De asemenea, este ciudat ca nu s-a declansat sistemul de alarma, in conditiile in care paza cu agenti este asigurata doar in zona depozitelor, nu si in cea a birourilor.


Deocamdata, nu se stie care este suma furata de hoti, insa, initial, s-a anuntat ca ar fi vorba despre 100.000 de euro. Este putin probabil ca valoarea incasarilor dintr-o zi sa se ridice la acesta suma, de aceea politistii vor stabili valoarea prejudiciului doar dupa audierea angajatilor de la contabilitate.

Potrivit unor surse judiciare, spargatorii au sarit gardul ce imprejmuieste depozitul, au fortat o usa de acces in zona administrativa a cladirii si au patruns in incinta. Cunosteau topografia locului, astfel ca au ajuns rapid in biroul in care se afla seiful cu bani, pe care l-au deschis fara sa-l forteze, in conditiile in care cheia era „ascunsa” intr-un sertar. Au sustras banii si au disparut. Alarma a fost data de angajati care au ajuns, dis-de-dimineata, la locul de munca.

„Azi-dimineata,in jurul orei 4,30, politistii Sectiei 1 Rurale Timisoara au fost sesizati cu privire la faptul ca din incinta unei societati comerciale din Remetea Mare, care presteaza servicii de curierat, a fost sustrasa o suma de bani din seiful unitatii, de catre persoane necunoscute. Cercetarile au fost preluate de Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J Timis, care efectueaza verificari in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Prejudiciul cauzat urmeaza sa fie stabilit”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Reamintim ca, in aprilie 2017, a fost spart si sediul Fan Curier din Timisoara, de unde hotii au sustrat un seif cu 600.000 de lei. La vremea respectiva, s-a speculat faptul ca pontul a venit chiar de la agentii firmei care pazeau obiectivul… (V.E.)

Leave a Reply