VIDEO Presedintele PSD spune ca Florin Citu nu mai poate fi premier, dupa ce a fost demis. „Este bizar, dar asta e!”, a replicat liderul PNL

Discutiile dintre PNL si PSD privind formarea Guvernului vor fi reluate, astazi, incepand cu ora 16, Marcel Ciolacu afirmand ca spera ca negocierile privind programul de guvernare sa fie finalizate, urmand ca social-democratii sa stabileasca, tot astazi, premierul din partea partidului.


El a adaugat ca PSD nu renunta la ideea de a face prima nominalizare de premier in cadrul mecanismului de rotatie convenit cu liberalii, in conditiile in care au castigat alegerile parlamentare din decembrie 2020. Referindu-se la faptul ca PNL doreste sa detina prima nominalizare de premier, iar Florin Citu revendica postul, liderul social-democratilor a afirmat:

”Sunt ferm convins ca si domnul Citu va intelege ca nu poate sa vina in acest moment premierul Romaniei, dupa ce a fost demis”.

Liberalii au decis marti, in sedinta Biroului Executiv sa accepte varianta premierului prin rotatie dar cu o conditie. Liderii PNL si-au exprimat pe rand optiunea privind ocuparea postului de prim-ministru prin rotatie dar vor ca PNL sa fie primul partid care da premierul.

Emil Boc a propus ca mandatul de negociere sa fie flexibilizat astfel incat presedintele Klaus Iohannis sa aiba libertatea de a nominaliza premierul, au declarat surse liberale participante la sedinta. Propunerea nu a fost supusa la vot. Potrivit acelorasi surse, in spatele usilor inchise, mai multi lideri PNL l-au atacat pe Florin Citu, acuzandu-l ca, in negocierile cu PSD, a pus inainte interesele personale.

La finalul sedintei, Florin Citu a spus ca ramane singura propunere pentru postul de premier: ”PNL a votat rotativa cu primul premier de la PNL. Nu s-a votat flexibilizarea numelui”.

Totusi, PNL nu cedeaza, Florin Citu sustinand, miercuri, ca decizia conducerii partidului este ca primul premier in rotatia decisa este sa fie de la PNL, fara sa fi fost stabilit un nume. Citu mai spune ca i se pare ”bizar” ca Marcel Ciolacu nu il doreste pe el premier si are un mesaj si catre colegii din partid: “Am vazut ca sunt colegi de la PNL care sunt ok ca premierul sa fie desemnat de alte partide, este bizar, dar asta e.” (Mara Ion)

UPDATE: Negocierile dintre PNL, PSD si UDMR programate pentru a continua, miercuri, de la ora 16, au fost anulate. Florin Citu, Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor au discutat anterior la Guvern, timp de aproximativ 30 de minute, fara a ajunge la un consens pe tema nominalizarii premierului.

Leave a Reply