Amenintari cu moartea la adresa deputatilor care se pregatesc sa voteze certificatul verde. „Iti dam foc si tie si familiei tale, daca trece!”

Agresivitatea antivaccinistilor a atins o noua cota: mai multi deputati au primit, in ultimele zile, amenintari cu moartea de la persoane necunoscute, inaintea votului decisiv privind legea certificatelor verzi, scrie Antena3.ro. Parlamentarii sunt avertizati ca vor plati cu viata daca indraznesc sa voteze legea. In mod clar, initiativa nu este a unor persoane oarecare, pentru ca nu oricine poate face rost de numerele de telefon personale ale parlamentarilor.


Gabriel Avramescu, deputat PNL, a primit un SMS pe telefonul mobil cu urmatorul mesaj: „Ai grija cum votezi legat de certificatul verde. Ita dam foc si tie si familiei tale daca trece. Orice actiune e justificata. Suntem in legitima aparare“. Parlamentarul dezvaluie ca aceasta operatiune de intimidare este ampla: „Sunt si alti colegi (care au primit mesaje – n. red.), am avut o discutie in cadrul grupului si probabil luni, cand ne vom intalni la sedinta de grup, vom lua o decizie impreuna“.

Consecinta a aproape doi ani de nepasare a autoritatilor in fata ascensiunii fenomenului extremist, alimentat din exterior cu propaganda anti-vaccinista, conspirationista si pseudo-nationalista

Pana sa se ajunga aici, au trecut aproape doi ani de pandemie in care reactia institutiilor statului a fost foarte anemica in fata provocatorilor si a celor care au urmarit, metodic, isterizarea populatiei. Ca urmare a nepasarii institutiilor responsabile (SRI, Politie, DIICOT), care ar fi trebuit sa cerceteze filierele pe care se organizeaza atacul hibrid asupra Romaniei, nu doar nivelul de agresivitate din societate a crescut, dar si gradul de neincredere in medici, sistemul medical si vaccinuri.

O alta consecinta a fost intrarea in Parlament, asta-iarna, a unor agitatori precum cei de la AUR – ridicati exclusiv pe valul pandemiei, dupa ce incercarile din anii precedenti de a fi impusi pe scena politica esuasera lamentabil.

Agresiunea – uneori, chiar fizica – adusa pana in plenul Parlamentului de Simion, Sosoaca si oamenii lor le-a dat curaj tuturor extremistilor sa iasa la iveala.

Deputatul PNL care a aratat public mesajul de amenintare spune ca nu e prima oara cand i se trimis astfel de avertismente, dar acesta este cel mai agresiv: „Acest mesaj a fost punctul culminant. Pana acum am mai primit mesaje prin care ni se solicita sa nu votam legea privind instituirea certificatului verde dar acolo nu s-a mers in zona asta a amenintarii la adresa mea si a familiei mele. Spune ca ni se va da foc si mie, si familiei mele, iar aceasta actiune va fi justificata si asta pentru ca cei care au trimis mesajul considera ca sunt in legitima aparare. Din punctul meu de vedere, mi se pare ca avem de-a face cu o actiune a unor iresponsabili, pentru ca aici este vorba despre o amenintare la sanatate si la adresa oamenilor, nu la adresa politicienilor, pentru ca noi sustinem intrarea intr-o normalitate“.

Cineva a obtinut numerele de telefon ale deputatilor despre care se stie ca vor vota legea certificatului verde, iar acum se incearca intimidarea lor

Ramane intrebarea cine are acces la baza de date cu numerele de telefon ale parlamentarilor, pentru ca acestora sa le fie trimise mesajele de amenintare. Gabriel Avramescu spune ca e vorba de cineva care stie ca el are o pozitie pro-vaccinare: „Eu am avut numeroase declaratii publice si interventii prin care mi-am exprimat clar pozitia de sustinere a vaccinarii si a legii certificatului verde. Din punctul meu de vedere, cred ca este normal sa ne adresam organelor abilitate pentru ca, in astfel de situatii, trebuie sa intervina legea si trebuie sa fie o reglementare foarte clara. Pentru ca, de la o amenintare de genul asta, pe care multi dintre noi o putem ignora, se poate ajunge la fapte mult mai grave“.

Deputatul afirma ca nu s-a lasat intimidat si-si mentine punctul de vedere: „Nu ma influenteaza (mesajul – n. red.). Eu am spus de la inceput ca voi vota certificatul verde si consider ca este un gest de responsabilitate din partea noastra introducerea unui astfel de certificat, pentru ca eu am avut experienta anului trecut, in care am fost prefect pe vreme de pandemie, iar atunci oamenii erau disperati sa gaseasca o solutie pentru a putea trece de pandemie in conditiile in care erau sufocate si locurile la ATI si incercam sa gasim solutii pentru fiecare dintre oameni. Asa ca eu consider ca astfel de mesaje nu sunt altceva decat gesturi iresponsabile ale unor oameni care ataca restul oamenilor si sanatatea populatiei.“ (I.P.)

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply