Consilierul local Radu Toanca, atacat dur de USR-ista Rodica Militaru! „Cu ce te ocupi dumneata domnule Radu Toanca?”

Dupa mai multe mesaje publice in care a criticat vehement noua administratie a Timisoarei, consilierul local Radu Toanca este nevoit sa faca fata, la randul sau, unui atac dur venit din partea unei colege din Consiliul Local, Rodica Militaru, USR-ista care a ramas in memoria colectiva prin proiectul de HCL care a alungat porumbeii din centrul orasului.


Cum era de asteptat, cel mai incomod adversar al primarului Dominic Fritz din Consiliul Local este acuzat ca ar face lobby pentru dezvoltatorii imobiliari, ca ar fi semnat contracte cu dedicatie pentru Ramona Olteanu, in perioada in care conducea Clubul Sportiv Municipal Timisoara, si ca ar avea anumite interese ascunse in apararea directorului Horticulturii.

Rodica Militaru isi bazeaza atacul pe anumite articole din presa vremii, chiar daca unele dintre acestea au fost, ulterior, dezmintite prin prezentarea reala a lucrurilor.

Incercarea de defaimare a politicianului PSD originar din Bucovina era de asteptat, cata vreme dezvalurile sale din interiorul administratiei Fritz, alaturi de cele ale avocatei Roxana Iliescu, reprezentanta Pro Romania in Consiliul Local Timisoara, sunt greu de contracarat de vectorii de imagine ai edilului german.

Pentru a echilibra acest „razboi” politic al acuzatiilor, am considerat de cuviinta sa reproducem in Impact Press si mesajul public al consilierei Rodica Militaru. De remarcat faptul ca, in timp ce Radu Toanca scoate la lumina anumite „invarteli” ale administratiei orasului, Rodica Militaru risca un autentic atac la persoana, care poate ajunge in instantele de judecata.

„Citesc intr-un articol de pe Vocea Timisului ca dl consilier PSD de Timisoara Radu Toanca se ocupa de intermedieri imobiliare, de data asta in Giroc (https://bit.ly/3oBpDIK).

Este vorba despre o cladire, construita de unul dintre cunoscutii dezvoltatori in forta din zona Giroc, in zona de protectie istorica din centrul localitatii, fara autorizatie de la Directia Judeteana de Cultura. Ziaristii au intrat in posesia unei inregistrari din care rezulta ca Radu Toanca ar fi facut lobby pentru ca dezvoltatorul in cauza sa obtina autorizatie pentru o constructie ilegala.

Nu este prima oara cand numele acestui consilier apare in presa mentionat intr-un tun imobiliar. Desi este vechi in bransa, multi jurnalisti il iau azi pe Radu Toanca drept proaspat si nevinovat, doar pentru ca loveste continuu, din evident interes, si nu politic, in administratia lui Dominic Fritz.

In 2011, Consiliul Local Timisoara a aprobat, la propunerea lui Radu Toanca, o hotarare de Consiliu Local al carei beneficiar era o fosta consiliera PSD si care contravenea legii. Ramona Olteanu a primit in concesiune de la PMT un teren de aproape sase hectare in vederea amenajarii unei baze de agrement. Pe Ramona Olteanu si pe sotul acesteia ii mai regasim in puzderia de contracte de paza date de catre Radu Toanca din banii Clubului Sportiv Municipal al carui sef a fost. Pe doamna de la PSD o mai gasim si in consiliul de administratie al Horticultura, demis in administratia Fritz, pe care Radu Toanca l-a aparat si inca il apara public.

In 2014 aparea in presa povestea unui tun imobiliar la Giarmata unde intermediar ar fi fost tot Radu Toanca. In acest articol pe care-l puteti reciti aici pentru aducere aminte, https://bit.ly/3FkNSld, ziaristul il numea pe Radu Toanca: ˝Deja celebru prin „intermedierile” imobiliare pe care le-a derulat inclusiv prin Consiliul Local Timisoara, se vede treaba ca Radu Toanca si-a extins aria de actiune si in multe alte zone˝. Premonitoriu, nu?

PSD nu este altceva, inclusiv la Timisoara, decat un grup de profitori din patrimoniul si banii localitatilor, o vasta si profunda retea de interese care se intersecteaza des cu retelele altor partide, ca PNL. In articolul cu care am inceput este pomenit si numele dlui Alin Popoviciu. Fratia PSD-PNL e pe banii nostri, ai tuturor!” (Mara Ion)

Leave a Reply