Ce-si mai aduce romanul din Germania? Un elicopter transportat catre Romania cu o remorca, confiscat de politia germana

Un Sprinter cu remorca atasata a atras atentia politistilor germani pe o sosea din nordul tarii, agentii fiind uimiti sa vada un elicopter de mici dimensiuni transportat pe platforma care de obicei e folosita la transferul autoturismelor, titreaza jurnalistii Libertatea.


Joi, 11 noiembrie 2021, la ora 2.20, o patrula de politie care supraveghea autostrada B83 intre Hessisch Oldendorf si Fischbeck a descoperit un ansamblu format dintr-un sprinter si o remorca incarcata cu un elicopter.

Sprinterul inmatriculat in Romania a fost nevoit sa opreasca de urgenta din cauza unei defectiuni tehnice, asa a ajuns in vizorul politistilor germani.

Pe langa starea tehnica proasta a ansamblului de vehicule, politistii au mai constatat ca nu a fost eliberata placuta de inmatriculare romaneasca pentru remorca atasata microbuzului inmatriculat la noi in tara.

Acest lucru a dat nastere la suspiciunea ca remorca nu avea nici asigurare, nici aprobare oficiala de circulatie.

Deoarece vehiculul era condus alternativ de doi soferi, 29 si 38 de ani, impotriva celor doi a fost deschisa urmarirea penala.

Din cauza lipsei documentelor vehiculului pentru remorca, nu a fost posibil sa se clarifice daca remorca a fost supraincarcata.

A trebuit chemate doua companii de remorcare pentru a ridica de pe sosea remorca si elicopterul, care au fost confiscate si Sprinterul si-a continuat calatoria fara ele. (V.E.)

Leave a Reply