Primarul Timisoarei, alaturi de unul dintre viceprimari, audiati la Parchet intr-un dosar de abuz in serviciu! Plangerea a fost depusa de un director care si-a pierdut functia in urma noii organigrame

Dominic Fritz, primarul german al Timisoarei, anunta prin intermediul unui comunicat de presa ca, impreuna cu viceprimarul Ruben Latcau, au fost chemati la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara pentru a fi audiati intr-un dosar de abuz in serviciu.


Plangerea penala a fost depusa de Culita Chis, unul dintre directorii din primarie care si-au pierdut postul dupa implementarea noii organigrame, insa care isi primeste, in continuare, vechiul salariu, ca urmare a faptului ca reorganizarea propusa de primarul Dominic Fritz a fost suspendata de instanta de judecata. Pana la judecarea pe fond a plangerii sindicatului.

Iata comunicatul primit de la Primaria Timisoara:

„Un angajat care, in urma reorganizarii, si-ar fi pierdut postul de conducere, este vorba despre dl. Culita Chis, a facut o plangere penala impotriva noastra, a primarului Dominic Fritz si a viceprimarului Ruben Latcau. Unele acuzatii formulate sunt de-a dreptul halucinante si se refera la situatii sau conversatii care nu au avut loc.

Aceasta plangere este de fapt o razbunare a dlui. Culita Chis care s-a facut remarcat, in pozitia pe care a ocupat-o, de mai multe actiuni care produc inca efecte negative importante pentru Timisoara, pe care noua administratie face eforturi sa le indrepte.

Ne referim, in principal, la blocajul de la Drumul Boilor care are drept cauza realizarea unor lucrari ale Primariei pe terenuri care nu se aflau in proprietatea Municipiului Timisoara, iar responsabil pentru aceasta eroare grava este dl. Culita Chis.

Aceasta situatie a fost semnalata de insasi Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere in corespondenta adresata Primariei: „Modalitatea aleasa de fosta conducere a Primariei Municipiului Timisoara de a impune realizarea unei intersectii de tip giratie suplimentara, pe varianta de ocolire Timisoara Sud, prin executia unor lucrari de drum local si de utilitati, in mod abuziv, in interiorul culoarului variantei de ocolire, a generat un blocaj care treneaza si in prezent”. I-am atras atentia, in nenumarate randuri dlui. Culita Chis ca acest mod de lucru este inacceptabil.

Reamintim ca si fostul primar Nicolae Robu si-a exprimat nemultumirea fata de maniera acestui angajat de „a rezolva” lucrurile, dar pana la urma a preferat sa inchida ochii. Noi nu am procedat la fel si muncim sa indreptam greselile din trecut.

Dl. Culita Chis a ales sa ne faca noua o plangere penala, suparat si ca in urma reorganizarii domnia sa si-ar fi pierdut functia si statutul de atotputernic in Primaria Municipiului Timisoara. Pe scurt, cand aperi interesele timisorenilor si nu ale functionarului, esti acuzat de abuz.

Suntem acuzati si ca nu respectam decizia instantei in privinta noii organigrame, desi chiar faptul ca dl. Chis ocupa in continuare aceeasi functie si primeste salariul de director este dovada ca aceasta afirmatie este complet falsa. Instanta nu a anulat noua organigrama, ci doar a suspendat aplicarea ei cu momentul pronuntarii hotararii judecatoresti. Schimbarile realizate pana la pronuntarea acestei hotarari sunt perfect valabile.

Ne asteptam ca acest tip de hartuire si de abuzare a sistemului penal de catre angajati care-si pierd functiile de conducere in urma reorganizarii sau care au alte suparari sa continue. Noi ne vom prezenta de fiecare data cand suntem solicitati sa dam explicatii, in acest caz, in calitate de martori.

Mentionam si faptul ca organele de justitie sunt obligate sa declanseze cercetarea faptelor acuzate (fapte, nu persoane!) in cazul oricarei plangeri depuse. Nu avem nici cea mai mica emotie ca aceasta plangere nu va duce nicaieri.” (Mara Ion)

Leave a Reply