Topul Firmelor din Judetul Timis: Economia timiseana merge mai departe! (P)

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, spune despre economia romaneasca ca “si-a confirmat, prin rezultatele pe anul 2020, rezistenta si capacitatea de a face fata socului provocat de pandemie”. Aceasta stare de fapt este valabila si pentru economia timiseana care in ciuda provocarilor majore ale anului 2020 nu s-a oprit. Oamenii de afaceri timiseni si-au regandit modelul de business si au gasit cele mai bune solutii de adaptare la noua realitate.


Cifrele arata ca economia timiseana merge mai departe! Cele 1.793 de companii clasate pe primele 3 locuri in top reprezinta 68% din cifra totala de afaceri a judetului si 52,8% din totalul numarului de salariati.

La starea economiei timisene a contribuit si CCIA Timis. Astfel, inca de la instituirea starii de urgenta, pentru a limita pierderile suferite si pentru a sprijini companiile sa revina cat mai repede la normalitate, CCIAT a luat act de problemele acestora si a incercat sa gaseasca rezolvari la solicitarile venite din partea membrilor.

Eforturile nu au fost zadarnice, Camera de Comert reusind sa influenteze luarea unor decizii in favoarea mediului de afaceri, atat de Guvernul Romaniei cat si de administratia publica locala.

Background

Topul Firmelor este realizat de camerele de comert judetene pe baza unei metodologii unice si unitare la nivel national care imbina criterii de eligibilitate ce tin de activitatea desfasurata de companii in exercitiul financiar precendent: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat.

Cea de-a 28-a editie a Topului Firmelor din Judetul Timis reuneste 11.214 firme care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un numar de 33.995 care au depus bilantul contabil in termen legal. Dintre acestea, 1.793 firme au reusit sa se claseze pe primele trei locuri, structurate pe 7 mari domenii de activitate, grupe si clase de marime. Pentru clasarea timp de 10 ani consecutiv pe primele trei pozitii ale Topului, 160 firme sunt distinse cu Trofeul de Excelenta.

Totodata, in topul national al firmelor din Romania sunt evidentiate pe primele zece pozitii 523 companii timisene, cel mai important domeniu in care se regasesc fiind Industrie: 217.

La fel ca si la editiile precedente, CCIA Timis acorda premii si distinctii speciale pentru realizari de exceptie in diferite domenii de activitate: competitivitate investitionala, antreprenoriat diplomatic, branduri romanesti de top, antreprenori de succes.

Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis va  fi transmisa in premiera in data de 19 noiembrie, cu incepere de la ora 19.00, pe TVR Timisoara – partener media principal al evenimentului, Tele Europa Nova, platformele on-line si paginile de facebook ale partenerilor media, pe paginile de Facebook ale CCIAT si CRAFT cat si pe site-ul evenimentului: www.top.cciat.ro.

Informatii suplimentare pe site-ul evenimentului: www.top.cciat.ro.

Topul integral cu firmele clasate poate fi consultat online la adresa:  http://top.cciat.ro/top.php.

Leave a Reply