Credinciosii vaccinati, evacuati din cateva biserici din Botosani. „Chiar li s-a smuls masca de pe fata!”, anunta DSP Botosani

Autoritatile de sanatate publica din Botosani vor demara o ancheta in cazul unor preoti acuzati ca au cerut credinciosilor vaccinati sa paraseasca lacasurile de cult, a declarat, luni, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), Monica Adascalitei, citata de Agerpres.


Potrivit sursei citate, pe adresa institutiei au fost transmise sesizari, insotite de imagini video, potrivit carora doi preoti din mediul rural ar fi solicitat enoriasilor vaccinati sa nu participe la slujbe, iar celor care purtau masca sa renunte la aceasta.

„Chiar avem niste reclamatii la nivelul DSP legat de faptul ca, in doua localitati din judetul Botosani, preotul in timpul slujbei a recomandat iesirea din biserica a persoanelor vaccinate, li s-a atras atentia sa nu poarte masca, chiar li s-a smuls masca de pe fata. Vom face o ancheta in cursul acestei saptamani si vom lua legatura si cu conducerea bisericii la nivelul judetului Botosani. Sunt si filmati, sunt si poze”, a afirmat Adascalitei.

Oficialul DSP sustine ca sesizari similare au fost transmise si de unii dintre medicii de familie.

„Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru ca avem si preoti care sustin aceasta activitate de vaccinare si chiar le recomanda enoriasilor, dar avem si aceste exceptii si vom incerca sa avem o discutie in aceasta saptamana cu reprezentantii bisericii”, a adaugat Monica Adscalitei. (G.G.)

Leave a Reply