Raluca Turcan cere demisia conducerii PNL, dupa ce nu a mai prins loc la masa noului guvern! “Mandatul lui Florin Citu nu a fost decat un sir de minciuni, greseli si jocuri personale”

Raluca Turcan, ministru al Muncii si vicepresedinte al PNL, a cerut, intr-un mesaj adresat conducerii PNL, demisia lui Florin Citu si a echipei care a negociat portofoliile ministeriale cu PSD. Turcan sustine ca „s-a negociat in genunchi” si ca liberalii au ajuns sa se „milogeasca” la Ciolacu pentru „un colt de paine”.


Raluca Turcan a transmis pozitionarea sa fata de modul cum au negociat colegii liberali pentru Cabinetul Ciuca printr-un mesaj adresat partidului.

Potrivit mesajului citat de Adevarul.ro, ministrul interimar al Muncii a cerut demisia lui Florin Citu si a echipei de negociere, despre care a afirmat ca a „negociat in genunchi”, ajungand sa se „milogeasca” la Ciolacu pentru „un colt de paine”.

Mesajul Ralucai Turcan, potrivit Adevarul.ro:

“Am decis sa nu particip la aceasta sedinta, intrucat votul mi-a fost deja deturnat o data, si doresc sa nu se mai intample lucrul acesta din nou. Doresc insa sa cunoasteti parerea mea despre evenimentele in desfasurare. Consider ca echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregatit o garnitura si o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL catre PSD.

In primul rand s-a plecat la drum cu o minciuna. Si un vot manipulat ordinar. Nu, nu ma refer la Congres, ci la votul pentru a incerca negocieri si cu unii si cu altii. Votul meu si al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Si doar in folosul unui grup extrem de restrans.

A fost o frauda asupra votului colegilor. Din tot ce am citit in presa, nu am vazut nicio idee politica, de viziune, de la negociatorii partidului pe care sa o vedem transpusa in avantajul politic al PNL! PSD-ul v-a dat in fiecare zi teme, la care voi reactionati. 

Este putin spus ca s-a negociat in genunchi. Mandatul lui Florin Citu nu a fost decat un sir de minciuni, greseli si jocuri personale. As spune ca e de domeniul patologicului.

Florin, iti imaginezi ca nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toti se prind, iti garantez.

NIMIC din ce ai spus pana acum, tu, presedintele partidului, nu a fost adevarat! Doar un sir de minciuni.

Si nu numai de minciuni dar si de lipsa de responsabilitate!

Florin, esti dispus sa joci la poker pana si banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tau si-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii si de alocatii pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postarile de pe facebook.   

Cu totii i-am reprosat lui Orban ca nu a negociat in interesul partidului. Daca el nu a facut-o, voi in interesul cui ati facut-o? Cu siguranta nu al PNL!

Cand am fost convinsa ca negocierea lui Ludovic cu USR e proasta, m-am ridicat de la masa. La fel si Rares, si Robert, si ceilalti mi-ati dat dreptate. Cum arata negocierea facuta de voi, comparativ cu negocierea lui Orban?

Eu atunci m-am ridicat si am plecat. Voi ce ati facut acum? V-ati milogit la Ciolacu sa prindeti un colt de paine. Va cer sa iesiti voi acum public, sa spuneti ca ati negociat mai bine ca Orban!

In aceste negocieri, presedintele partidului a negociat doar pentru el. Atat. Nimic altceva!!! Motivele? O sa le aflam, cu siguranta! Dar cu un pret prea mare platit de partid.

Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de ministri. Niciunul. Ati ignorat pana si cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).

Si-atunci, va mirati ca PNL se confrunta cu un asemenea val de critici, cata vreme voi actionati in afara unei legitimitati politice firesti?

Inchei spunand, momentul acesta este o rusine pentru PNL si cred ca Presedintele PNL ar trebui sa-si depuna demisia, impreuna cu echipa de negociere! VOTUL MEU ESTE IMPOTRIVA!”, a anuntat Raluca Turcanu pe Facebook.

Intrebat despre acuzatiile ministrului Raluca Turcan cum ca nu mai sunt bani pentru pensii, Florin Citu a raspuns: “Raluca Turcan, daca avea ceva de spus, putea sa vina la sedinta BPN sa spuna, nu in presa. Este ministrul Muncii. Sa-si asume daca nu mai sunt fonduri”, a sustinut Florin Citu.

Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost taiati de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetara, cu promisiunea ca banii vor fi dati inapoi la a doua rectificare.

Insa o noua rectificare nu poate fi facuta cata vreme Romania nu are un guvern cu puteri depline, astfel ca banii nu au ajuns pana acum inapoi la Ministerul Muncii. (Mara Ion)

Leave a Reply