Sustinatorii lui Cristian Dide au imprastiat faina in fata sediului DIICOT, dupa ce liderul #Rezist a fost retinut pentru trafic de droguri

Protestatarul Cristian Dide a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat, astazi, in fata unui judecator de drepturi si libertati, cu propunere de arestare preventiva. Acesta este vizat intr-un dosar de trafic de droguri de risc, motiv pentru care, ieri, procurorii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul sau si in alte locatii care au legatura cu acest dosar.


Mai exact, Cristian Dide este acuzat ca ar fi cumparat canabis din tara si din strainatate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT, sub forma de protest, sustin avocatul si apropiatii protestatarului #Rezist. In acest fel, Dide, care pledeaza pentru legalizarea consumului de droguri de risc, a vrut sa demonstreze cat de usor poate cumpara cannabis de pe internet.

Avocatul activistului sustine, insa, ca ancheta ar fi fost deschisa la inceputul anului, dupa ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT. El s-ar fi autodenuntat, aratand cat de usor poate cumpara canabis online. Le-a trimis coletele procurorilor si asta l-a transformat in suspect de trafic.

Dupa ce Dide a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat ca a trimis un colet cu droguri la DIICOT, sustinatorii sai au ripostat rapid. Azi dimineata, acestia i-au provocat, din nou, pe procurorii DIICOT, protestand chiar in fata sediului parchetului antimafia, acolo unde au si imprastiat cateva pungi cu faina alba. (V.E.)

Leave a Reply