Fostul director regional al Directiei Finantelor Publice Timisoara, Ioan Dragomir, repus in functie de instantele de judecata! Fotoliul liberalului Cristian Mocan incepe sa se clatine

Curtea de Apel Timisoara l-a repus in drepturile profesionale pe Ioan Dragomir, fostul director regional al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, exact in ziua in care membrii guvernului condus de Nicolae Ciuca au depus juramantul de investitura.


Printre acestia s-a aflat si Adrian Caciu, noul ministru al Finantelor, care provine din PSD si care, cu siguranta, va aduce social-democrati la conducerea tuturor directiilor de finante din tara.

In aceste conditii, odata cu reintegrarea lui Ioan Dragomir (foto 1) la varful institutiei condusa de liberalul Cristian Mocan (foto 2), este doar o chestiune de zile pana cand va fi anuntata numirea acestuia in functia de director regional, functie pe care a detinut-o pana la preluarea guvernarii de catre liberali.

“Respinge exceptia tardivitatii recursului. Respinge recursul declarat de recurenta – parata Agentia Nationala de Administrare Fiscala, impotriva Sentintei civile nr. 794/02.08.2021 pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. 524/30/2021, in contradictoriu cu intimatul – reclamant Dragomir Ioan. Fara cheltuieli de judecata in recurs. Definitiva”, se mentioneaza in Hotararea 1594/2021 promnuntata in 25.11.2021 de Curtea de Apel Timisoara.

Anterior, in 2.08.2021, Tribunalul Timis anulase ordinul prin care Ioan Dragomir fusese scos la pensie aproape fortat.

„Admite in parte actiunea. Anuleaza Ordinul nr. 4208/24.12.2020. Obliga parata la reintegrarea reclamantului in functia detinuta anterior incetarii raportului de serviciu – pe postul/ functia de director executiv – inspectie fiscala gradul II din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara ori pe un post / o functie publica echivalenta din cadrul aceleiasi Directii Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara. Obliga parata la plata catre reclamant a despagubirilor constand in contravaloarea drepturilor salariale indexate, majorate si recalculate si a celorlalte drepturi cuvenite, de care ar fi beneficiat incepand cu data de 04.01.2021 si pana la data reintegrarii efective”, au decis judecatorii Tribunalului Timis (Hotarare 794/2021 – 02.08.2021).

Deocamdata, pana la eventuala numire in functia de director regional, Ioan Dragomir va fi reintegrat in functia de director executiv Inspectie Fiscala, structura condusa de Balaci Marioara Liliana.

O profesionista care si-ar putea pastra functia, in cazul in care Ioan Dragomir va fi numit direct in cea mai importanta functie a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara. (R.G.)

Leave a Reply