Primaria Timisoara cauta contructor pentru reabilitarea unei pasarele vechi de peste 70 de ani! Valoarea investitie – 12,6 milioane de lei

Primaria Municipiului Timisoara lanseaza procedura de achizitie a lucrarilor de executie pentru obiectivul de investitii „Pasarela Gelu-Crizantemelor”, din zona Iosefin – Dambovita. Documentele aferente licitatiei deschise au fost transmise si vor fi publicate pe platforma SEAP in urmatoarele zile.


Pasarela a fost construita acum mai bine de 70 de ani, in 1949, si este intr-o stare avansata de degradare, fiind afectata inclusiv structura de rezistenta.

La finalizarea lucrarilor, pasarela va fi prevazuta cu culoare pietonale si velo, precum si cu zone de spatiu verde. Va fi iluminata arhitectural si va avea parapete de protectie.

„Este o lucrare al carei scop este sa ofere alternative confortabile si mai scurte de deplasare pentru pietoni si biciclisti. Pasarela va deschide un culoar de mobilitate cu Turnul de Apa care, de asemenea, se afla in reabilitare”, a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Primaria Municipiului Timisoara a depus o cerere de finantare pentru acest proiect prin programul „Anghel Saligny”. Durata de executie a lucrarilor va fi de 6 luni. Termenul de depunere a ofertelor este 12 ianuarie 2022. Valoarea estimata a investitiei este de 12.625.785,89 lei (inclusiv TVA). (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply