Universitatea Politehnica Timisoara a castigat aurul la sectiunea “Comunicare in domeniul public” in cadrul prestigioasei Gale „Romanian PR Award”

Universitatea Politehnica Timisoara scrie istorie in industria comunicarii din Romania. Joi, 25 noiembrie 2021, in cadrul Galei „Romanian PR Award”, Universitatea Politehnica Timisoara a castigat premiul I – Golden Award for Excellence – la sectiunea Comunicare in domeniul public, cu proiectul „Centenarul UPT”.


Este pentru prima data cand o universitate din Romania castiga un premiu la aceasta prestigioasa Gala, o reusita remarcabila tinand cont de forta agentiilor si a companiilor alaturi de care a concurat proiectul implementat de echipa Departamentului de Comunicare si Imagine a UPT.

„O campanie uimitoare, facuta de-a lungul unui an, de pandemie, in care au acoperit extraodinar de multe zone”, a explicat Ioana Manoiu, Managing Partner, GMP PR, in prezentarea proiectului castigator.

Candidatura depusa a cuprins prezentarea celor mai importante momente din seria celor cuprinse in campania aniversara: Politehnica Timisoara 100% performanta (11 noiembrie 2019), 2020 – Anul Politehnicii in Timisoara (18 februarie 2020), Lansarea emisiunii filatelice dedicata Centenarului Universitatii Politehnica Timisoara (18 februarie 2020), Festivitatea de absolvire 2020 (20 septembrie 2020), Centenarul UPT  si Concertul trupei RockIng (11 noiembrie 2020), lansarea de catre BNR a unei monede din argint dedicate Centenarului Politehnicii timisorene, precum si alte realizari notabile ce au vizat intarirea brandului UPT.

„Reusita seriei de proiecte aferente Centenarului UPT reprezinta o dovada a fortei comunitatii noastre. Am pornit la drum cu dorinta de a arata orasului si regiunii cine este Universitatea Politehnica Timisoara la 100 de ani de la infiintare, cu preocuparea de a reaminti rolul pe care l-a avut de-a lungul anilor in dezvoltarea economica si sociala a orasului si cu convingerea ca trasam directiile de colaborare pentru urmatorii ani”, a precizat conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, rectorul UPT.

Aflata la cea de-a 19-a editie, „Romanian PR Award” este cea mai importanta competitie nationala de recunoastere a excelentei in domeniul comunicarii din Romania. Organizatorul Galei PR Award este Forum for International Communications, o organizatie non-guvernamentala care cultiva in mediul comunicatorilor profesionisti standarde etice si de performanta ale profesiei de relatii publice.

„Excelenta in comunicare este premiata cu o lucrare-trofeu a sculptorului Peter Jecza si ne bucuram ca aducem acasa, la Timisoara, Geneza binecunoscutului sculptor”, a mentionat prof. univ. dr. ing. Sorin Musuroi, prorector UPT responsabil cu Imaginea, comunicarea si mediul socio-economic.

In data de 4 noiembrie, la anuntarea finalistilor pentru editia a XIX-a a Galei „Romanian PR Award”, Universitatea Politehnica Timisoara s-a bucurat sa fie prima institutie de invatamant superior cu doua nominalizari in finala: proiectul castigator – „Centenarul UPT”, la sectiunea Comunicare in domeniul public, si Spotlight Heritage Timisoara, la sectiunea Cultura, arta. (I.P.)

Leave a Reply