Care sunt atractiile primului Parc de Craciun din vestul Romaniei, amenajat pe o suprafata de 10 hectare, la Muzeul Satului din Timisoara

Activitatile de familie in aer liber, cultura si traditiile se vor imbina armonios la Muzeul Satului Banatean, intr-un spatiu generos de 10 hectare amenajat festiv. Parintii pot uita de bilete de intrare si de grija costurilor suplimentare, deoarece patinoarul, caruselul, trenuletul si masinutele vor fi gratuite. Copiii se vor bucura de spectacole de teatru, ateliere de creatie, jocuri cu eroii copilariei si un traseu sportiv menit sa consume toata energia micilor nazdravani.


„Am creat un loc de poveste in care fiecare copil, indiferent de varsta sau de preocupari, sa poata gasi cel putin o activitate care sa ii faca placere. Craciunul ar trebui sa fie mai putin despre consumerism sau goana dupa cumparaturi, deoarece cel mai frumos cadou este timpul petrecut alaturi de cei dragi. In Parcul Craciunului vom fauri amintiri menite sa reuneasca prieteni si familii”, a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis, institutia care finanteaza evenimentul.

Programul artistic al Parcului Craciunului cuprinde concerte pop cu artisti consacrati, folclor si calusari, colinde si party-uri cu DJ, impartite pe zile si zone diferite. Atmosfera de sarbatoare va fi intregita de doua spectacole de lasere, de photo cornere si expozitii foto outdoor.

Gurmanzii se vor simti si ei atrasi  de zona de Food Court, iar in fiecare duminica, va avea loc cate o demonstratie culinara legata de sacrificarea porcului si pregatirea preparatelor traditionale pentru sarbatoarea de Ignat, desigur cu degustare gratuita.

Tot duminica, in cadrul  atelierului de preparat paine la cuptorul traditional al muzeului, participantii vor putea simti gustul si mirosul uneia dintre cele mai bune retete din cunoscuta localitate turistica Margina, judetul Timis.

Intrarea este libera in cadrul Parcului Craciunului si se face doar in baza certificatului verde, conform legislatiei in vigoare. Derulat pe parcursul a 17 zile, Parcul Craciunului este o sarbatoare a comunitatii la care contribuie sase institutii de cultura: Muzeul National al Banatului, Muzeul National de Arta Timisoara, Muzeul Satului Banatean Timisoara, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin”, Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis, alaturi de Biblioteca Judeteana Timis „Sorin Titel”. In eveniment este implicata si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului, impreuna cu Centrul Multifunctional Bastion si Biroul de Cultura al Consiliului Judetean Timis.

Parcul Craciunului va fi deschis de marti pana duminica, intre orele 11 – 21, in perioada 4 – 23 decembrie 2021. Aleea comerciantilor cu specialitati de sezon, vin fiert si deserturi va fi deschisa incepand cu ora 17, in timpul saptamanii si cu ora 15, sambata si duminica. Patinoarul, caruselul, trenuletul si masinutele vor fi gratuite si accesibile de marti pana duminica, intre orele 11 – 21.

Programul complet al evenimentului poate fi gasit pe www.parculcraciunului.ro. (I.P.)

Foto: arhiva

Leave a Reply