VIDEO Contrabandisti de tigari prinsi in flagrant! Politistii au confiscat un autocar si 8 autoturisme, iar 13 traficanti – dusi la arestare

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus, la data de 27.11.2021, retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui numar de 15 inculpati, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si contrabanda asimilata in forma agravata.


In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2020, pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, si-au desfasurat activitatea doua grupuri infractionale organizate constituite in scopul obtinerii ilicite a unor profituri banesti considerabile, ca urmare a comercializarii de tigarete neintroduse in circuitul fiscal al Romaniei, cunoscand ca acestea provin din contrabanda.

Prima entitate criminala cercetata in prezenta cauza avea ca membri constituenti mai multe persoane ce provin din aceeasi familie, care au dezvoltat in timp legaturi infractionale cu contrabandisti din Republica Moldova si Ucraina, cumparand in mod regulat de la acestia cantitati importante de tigarete in vederea revanzarii lor la un pret superior celui de achizitie.

Dupa introducerea in tara, prin sustragere de la controlul vamal, furnizorii ucraineni/moldoveni, transportau tigaretele disimulate in tiruri, dube, furgonete sau chiar in mijloace de transport persoane (autocare) pana zona de centura a municipiului Bucuresti, de unde erau preluate de catre membrii gruparii si depozitate temporar in diferite imobile, fiind mai apoi comercializate in zona pietei Bobocica, de pe raza municipiului Bucuresti.

Cea de-a doua grupare infractionala organizata ce face obiectul cercetarilor in prezenta cauza, era structurata in jurul membrilor altei familii, fiind coordonata de catre o inculpata care, impreuna cu ceilalti membri, desfasura activitati pe linia identificarii de cumparatori si a vanzarii de tigarete catre acestia, in incinta Pietei Obor din Bucuresti, aceasta grupare aprovizionandu-se de la membrii primei grupari.

Prejudiciul estimat in cauza se ridica la aproximativ 2.500.000 de lei.

La data de 26.11.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti au efectuat o actiune de prindere in flagrant a unui numar de 4 inculpati, cetateni ucraineni care au introdus pe teritoriul Romaniei tigari de contrabanda ce urmau a fi comercializate catre membrii uneia dintre grupari.

Ulterior, procurorii DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti, au efectuat un numar de 16 perchezitii domiciliare, in urma carora au fost ridicate 678.300 de tigarete, precum si sumele de 38.200 lei si 1.510 euro.

Totodata, au fost indisponibilizate un numar de 8 autoturisme si un autocar, ce vor fi predate lucratorilor din cadrul Directiei Regionale Vamale Bucuresti.
In cursul zilei de astazi, un numar de 13 inculpati vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul BSIJ si a lucratorilor din cadrul Directiei Regionale Vamale Bucuresti. (I.P.)

Leave a Reply