PROTESTE. Politistii anunta ca, incepand cu 1 Decembrie, ies in strada! „Nu mai acceptam sa fim folositi pe post de mercenari ai interdictiilor aplicate in numele COVIDULUI”

Politistii din Sindicatul Europol anunta proteste incepand cu 1 Decembrie, pentru a atrage atentia guvernantilor ca nu mai accepta sa indeplineasca sarcini ce nu sunt in fisa postului. Aluzie la controalele si amenzile pandemice, care au devenit sarcina de serviciu… De asemenea, intr-un comunicat postat pe retelele de socializare, politistii spun ca nu sunt dispusi sa ramana ”fraierii sistemului bugetar”, in conditiile in care salariile nu le-au mai fost majorate de 14 ani, iar pensiile nu le-au fost indexate nici macar cu inflatia.


”Despre pensiile militare nu se scoate un cuvant, in conditiile in care rezervistilor nu le-a mai fost indexata pensia nici macar cu inflatia galopanta din ultimii 2 ani. Personajele politice marcante, in mod populist, plaseaza pensiile militare in afara sistemului public de pensii cu scopul evident de a nu aplica majorarea procentuala promisa pensionarilor civili.

Ne-a ajuns cutitul la os. Nu mai acceptam sa fim bataia de joc a Guvernului. Nu mai acceptam sa fim folositi pe post de mercenari ai interdictiilor aplicate in numele „COVIDULUI”. NU mai acceptam sa indeplinim sarcini pe care nu le avem in fisa postului. NU mai suntem dispusi sa ramanem fraierii sistemului bugetar, in timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizarii deja se aplica in integralitate”, se arata intr-un comunicat al sindicatului Europol.

Sindicalistii mai spun ca ”politistii nu vor salarii marite, ci vor doar plata acelor drepturi prevazute inca din anul 2017 in Legea salarizarii. Din 2007 politistii nu au mai avut parte de mariri salariale. Norocul nostru a fost cresterea salariului minim pe economie, pentru ca altfel, aveam si acum salariu de 1.100 lei, cum era in 2013”.

Potrivit calendarului manifestarilor de protest anuntat, acestea incep din 1 decembrie 2021, cu ”indulgenta maxima fata de cetatenii care savarsesc contraventii” si sanctionarea ”in primul rand cu avertisment scris/ verbal”.

Sindicalistii mai indeamna politistii ca in perioada 1-31 decembrie sa completeze notificarile catre unitati in care sa-si exprime dezacordul de a mai efectua ore suplimentare si de a mai indeplini sarcini anti-Covid pe care nu le au in fisa postului, incepand cu 1 ianuarie 2022.

In perioada 13-15 decembrie, reprezentantii politistilor anunta proteste in fata prefecturilor, iar in 16 decembrie, intre orele 10 si 14 in fata MAI.

Alte proteste anunta in 17 decembrie, in intervalul orar 10-12 in fata sediului PSD, intre 12.00-14.00 in fata sediului PNL, iar intre 14,30-16 in fata sediului UDMR.

Sursele citate spun ca va fi pentru prima data cand politistii vor protesta in fata sediilor partidelor politice care asigura guvernarea tarii, pentru a le aduce aminte ca Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie sa fie aplicata fara nicio exceptie, de la 1 ianuarie 2022. (V.E.)

Leave a Reply