Patronii de hoteluri si restaurante din industria ospitalitatii, la negocieri pandemice cu reprezentantii noului Guvern! Intalnirea, in 7 decembrie, la Craiova

Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii anunta, prin vocea presedintei Corina Macri, ca reprezentantii noului guvern PNL-PSD-UDMR au acceptat invitatia la dialog pe marginea restrictiilor impuse industriei ospitalitatii, restrictii care pot duce la falimentul acestor unitati prestatoare de servicii.


Aceasta intalnire va avea loc, in 7 decembrie, la Hotel Ramada, din Craiova, cu ocazia Adunarii Generale a Federatiei.

Potrivit unui comunicat semnat de Corina Macri, patroana restaurantului Casa del Sole, din Timisoara, nu mai putin de trei ministri si un secretar de stat au raspuns invitatiei lansate de federatie, la care s-a alaturat si Primaria Craiova, prin primarita Lia Olguta Vasilescu.

Este vorba despre Marius Budai, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Florin Spataru, ministrul Economiei, Daniel Cadariu, ministrul IMM-urilor si Turismului, si Levente Vass, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, cu care se vor discuta masurile urgente de sprijin pentru acest sector puternic afectat de pandemia de coronavirus si de deciziile uneori haotice ale autoritatilor, in acest context.

 “Avem incredere in gasirea unui dialog real intre antreprenori si noul cabinet, in prioritizarea relansarii mediului de afaceri autohton, in gasirea de solutii pentru a trece peste aceasta pandemie care a afectat in mod exceptional industria ospitalitatii si turismul romanesc.

As vrea in acest sens sa le multumesc doamnei primar Lia Olguta Vasilescu si Primariei Craiova, pentru sprijinul acordat organizarii acestui eveniment, dar si ministrilor care au raspuns pozitiv invitatiei noastre”, transmite Corina Macri.

Federatia reprezinta la nivel national interesele jucatorilor mici si medii din industria ospitalitatii. Compusa din 8 asociatii locale/regionale – Horetim Timis, Horeca Transilvania, Resto Constanta, Horeca Bacau, Breasla Carciumarilor Brasov, Organizatia Patronala a Carciumarilor Brasoveni, Horeca Arges si Hreca Oltenia – FIO reprezinta peste 500 de intreprinderi din industria HORECA din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 400 de milioane de euro si peste 11,000 de angajati. (G.G.)

Leave a Reply