Un adapost improvizat de oamenii strazii din Timisoara, mistuit intr-un incendiu. O femeie a murit carbonizata

O persoana fara adapost a fost gasita carbonizata, marti dimineata, in Timisoara, de catre un echipaj al pompierilor de la ISU Timis, iar o alta are arsuri de gradul I la membrele inferioare si superioare, in urma unui incendiu izbucnit intr-un adapost improvizat, pe strada Liliacului, din cauza mijloacelor de incalzire improvizate.


„ISU Timis a fost alertat in urma apelului pe SNUAU 112 sa intervina la un incendiu de vegetatie uscata si gunoaie diverse. La ajungerea fortelor de interventie s-a constatat ca incendiul se manifesta la un adapost improvizat, de aproximativ patru metri patrati. In urma incendiului au rezultat doua victime, respectiv un barbat de 42 de ani cu arsuri gradul I la membrele superioare si inferioare si o victima, posibil de sex feminin, carbonizata”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea.

La locul interventiei s-a deplasat si o ambulanta SMURD cu trei subofiteri, o ambulanta SAJ cu medic, o autospeciala de serviciu si un ofiter. Cauza probabila a incendiului este folosirea unui mijloc de incalzire improvizat.

Seful ISU Timis, colonel Lucian Mihoc, afirma – in cadrul colegiului prefectural, de saptamana trecuta – ca la nivelul unitatii a fost intocmita si transmisa procedura privind prevenirea deceselor prin hipotermie.

Principalele persoane vulnerabile sunt cele fara adapost. In acest sens, patrulele efectuate de echipajele ISU Timis se vor intensifica mai ales in locurile cunoscute a fi frecventate de astfel de persoane. Vom avea pregatite, impreuna cu colegii de la Serviciul de Ambulanta, ambulante de transport.

In functie de afectiunile medicale ale persoanelor respective, vor fi transportate la UPU si ulterior la adapost sau direct la adapostul pentru persoanele vulnerabile. Angajatii nostri, daca vor observa persoane fara adapost, mai ales in cursul serilor, sa apeleze numarul unic de urgenta 112, ca mai departe sa intram pe procedura pentru salvarea lor”, spunea colonelul Lucian Mihoc. Din nefericire, aceasta procedura s-a dovedit ineficienta in cazul incendiului de pe strada Liliacului… (V.E.)

Leave a Reply