PE SURSE. Viitorul prefect de Timis, unul dintre cei mai importanti antreprenori de pe piata imobiliara, care beneficiaza de sustinerea vicepremierului Sorin Grindeanu

Liderii PSD si PNL vor incepe, la inceputul saptamanii viitoare, negocierile pentru impartirea posturilor de prefecti. Pentru inceput, marea batalie se va da pentru algoritmul prin care aceste functii vor fi impartite, fiecare partid dorindu-si sa domine cat mai multe judete.


Conform surselor noastre, in BEX-ul PNL, dar si in CPN-ul PSD se vor discuta trei scenarii de lucru:

  1. Partidul care detine functia de presedinte de CJ sa aiba si prefectul. In aceasta varianta, un partid ar stapani autoritar un judet.
  2. Partidul care detine functia de presedinte de CJ sa nu aiba si prefectul. In aceasta varianta, cele doua partide s-ar putea controla reciproc.
  3. Daca ai ministru dintr-un anumit judet, atunci nu mai ai si prefectul in judetul respectiv. Aceasta masura ar lovi dur in PNL, in conditiile in care mai multi grei ai PNL si-au plasat oameni apropiati in functiile de ministru.

Surse din randul PSD Timis au dezvaluit pentru Impact Press ca, in judetul Timis, PSD ar putea prelua functia de prefect. Cu alte cuvinte, demnitatea publica care  fost detinuta de USR, prin avocatul Zoltan Nemeth, va fi preluata de un reprezentant al PSD.

Conform acelorasi surse, ar fi vorba despre un apropiat al vicepremierului Sorin Grindeanu. Mai exact, despre Adrian Cionca, 32 de ani, antreprenorul care, la ultimele alegeri parlamentare, a ratat mandatul de deputat pe listele PSD Timis.

Potrivit publicatiei Profit.ro, RPC Group Timisoara, administrat de tanarul Adrian Cionca, reuneste 12 firme cu afaceri in antreprenoriat general si in domeniul dezvoltarii imobiliare, in Timisoara si Bucuresti, iar in 2019, inainte de pandemie, a avut afaceri de 40 de milioane de euro consolidat si profit de 4 milioane de euro.

A construit peste 1.400 de locuinte, majoritatea in Timisoara, cu exceptia unui proiect în Bucuresti, la Pipera. In ultimii ani, Cionca a construit apartamente si case intr-un ritm de 180-200 pe an, iar acum, in timpul pandemiei, a sistat proiectele pe care le pregatea si care presupuneau construirea a 1.000 de apartamente si 300 de case in zona de nord a Timisoarei. (Mara Ion)

Leave a Reply