Comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara a decis sa se pensioneze, dupa ce procurorii militari de la DNA au inceput cercetarile pentru abuz in serviciu

Comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara si-a inaintat raportul de pensionare, la nici o saptamana dupa ce procurorii Sectiei Militare a Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat documente oficiale si inscrisuri de la sediul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, confirmand deschiderea unei anchete in rem pentru abuz in serviciu.


Colonelul Remus Cimpan a decis sa se pensioneze, incepand cu data de 16 noiembrie, desi mai-marii Jandarmeriei Romane tocmai ii prelungisera cu inca un an mandatul de comandant al Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

Acesta retragere intempestiva din sistem denota faptul ca ofiterul a dorit sa evite trimiterea in judecata in calitate de cadru activ al Jandarmeriei Romane, procedura judiciara ce si-ar fi pus amprenta asupra cuantumului pensiei si a drepturilor conexe iesirii la pensie. Cu alte cuvinte, si-a pus la adapost pensia de 11.000 de lei / luna, care ar fi fost diminuata serios in cazul in care ar fi fost inculpat pentru abuz in serviciu si retrogradat in functie.

Comanda unitatii a fost preluata de colonelul Claudiu Denis Zagan, fostul adjunct al comandantului Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

Reamintim ca Remus Cimpan este suspectat de procurorii militari anticoruptie ca isi folosea subordonatii pe post de zilieri neplatiti, la lucrarile de reparatii a casei socrilor din Lugoj, de pe strada Anisoara Odeanu nr. 13. De altfel, dupa cum reiese din declaratiile semnate in fata procurorilor militari de cei sase jandarmi audiati la DNA, acestia ar fi fost nevoiti sa presteze diverse munci injositoare, in timp ce figurau ca se aflau la post in unitatea militara de care tineau.

De asemenea, dupa cum sustin sursele noastre, acestia s-ar fi plans si de faptul ca ar fi fost, practic, la cheremul sotiei colonelului Cimpan, cea care ar fi fost, de fapt, adevaratul comandant al intregului Inspectorat Judetean.

De asemenea, procurorii DNA Militar ar fi solicitat, deja, de la IGJR, documentele care ar putea demonstra daca pensia nu i-a fost cumva majorata artificial, prin pontarea fictiva a diverse activitati de sambata si duminica.

Sa mai spunem ca Remus Cimpan a mai fost cercetat intr-un dosar de omor, dupa ce, in timpul Revolutiei din 1989, in incinta UM 0389 Lugoj, a impuscat mortal un tanar locotenent din Drobeta Turnu Severin.  Prin rezolutia din 19.12.1990, procurorii militari au dispus neinceperea urmaririi penale in cauza. (G.I.)

One thought on “Comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara a decis sa se pensioneze, dupa ce procurorii militari de la DNA au inceput cercetarile pentru abuz in serviciu

  1. Nu e singurul.
    Întrebați sătenii din Otelec de câte ori a stat mașina neinscriptionata, cu nr de MAI ,
    în Centru Satului și subofițerii mergeau la casa rudelor adjunctului Col. Zagan Denis ( ca e la moda sa nu fie casa lui, ca se vede la declarația de avere) la făcut acoperișul casei și alte munci prin gospodărie .

Leave a Reply