Chirurg celebru trimis in judecata de DNA, dupa ce a promis procurorilor o spaga de 100.000 de euro pentru a i se inchide un dosar de coruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe chirurgul Irinel Popescu, directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutului Clinic Fundeni, care este acuzat de  comiterea infractiunii de dare de mita.


Potrivit unui comunicat de presa, Irinel Popescu ar fi promis unor angajati ai DNA ca va oferi suma de 100.000 euro pentru a i se inchide un dosar de coruptie, in care era cercetat.

Reamintim ca Irinel Popescu a fost trimis in judecata de DNA, in luna martie, intr-un dosar in care e acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, pentru ca ar fi incheiat contracte supraevaluate, producand un prejudiciu de peste 8 milioane de euro in dauna CNAS.

Irinel Popescu ar fi fost dispus sa ofere anchetatorilor DNA suma de bani mentionata mai sus pentru ca in cauzele respective sa se dispuna masuri procesuale favorabile acestuia (in ceea ce priveste aplicarea unor masuri asiguratorii) si in final solutii de netrimitere in judecata, sustine DNA.

Comunicatul integral al DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

– Popescu Irinel, director al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucuresti, pentru comiterea infractiunii de dare de mita,
– persoana fizica, administrator al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

In intervalul decembrie 2017 – februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis ca va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmarire penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, investite cu instrumentarea si solutionarea unor cauze in care acesta ar fi fost vizat.
Inculpatul ar fi fost dispus sa ofere anchetatorilor suma de bani mentionata mai sus, pentru ca in cauzele respective sa se dispuna masuri procesuale favorabile acestuia (in ceea ce priveste aplicarea unor masuri asiguratorii) si in final solutii de netrimitere in judecata.

Ulterior, cu toate aceste „incercari”, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10300). (V.E.)

Leave a Reply