Politistul din Timisoara care a refuzat sa o „toarne” la DNA pe judecatoarea Adriana Stoicescu, retinut in Germania. Acesta se sustragea executarii unei pedepse de 6 ani de inchisoare

Dupa cativa ani de cautari, fostul politist de frontiera din Timisoara, Mihaitoaia Fiat Nicu, care are de ispasit o pedeapsa de 6 ani de inchisoare, a fost retinut in Germania. Acesta a fugit din tara in decembrie 2017, imediat dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a pronuntat sentinta de condamnare definitiva.


Politistii Directiei de Investigatii Criminale din cadrul IGPR si colegii lor de la IPJ Timis, in cooperare cu autoritatile judiciare germane, prin reteaua ENFAST, au reusit depistarea unui barbat de 46 de ani, in Germania, in localitatea Karlsruhe. Surse judiciare au declarat ca este vorba de Nicu Fiat Mihaitoaia, fostul politist de frontiera condamnat pentru luare de mita si trafic de influenta.

Tribunalul Timis a emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, in care s-a mentionat condamnarea definitiva la 6 ani de inchisoare. Potrivit Politiei Romane, infractorul a fost incarcerat la data de 1 decembrie 2021, in Germania, urmand sa fie indeplinite formalitatile legale in vederea predarii catre autoritatile romane. Schimbul de informatii a fost realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala.

Nicu Mihaitoaia a fost retinut de procurorii DNA Timisoara, in 2016, in urma unui flagrant de luare de mita. La reusita operatiunii si-a adus contributia si iubita lui de atunci, Florentina Mariscas, condamnata si ea, in acest dosar de coruptie, la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, in perioada septembrie – octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu, in calitate de agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, delegat sa desfasoare acte de urmarire penala intr-un dosar instrumentat de DIICOT Timisoara, a pretins de la o persoana cercetata in dosarul respectiv, prin intermediul iubitei sale de atunci, suma de 15.000 euro.

Banii au fost pretinsi pentru ca, in schimb, agentul de politie sa faciliteze obtinerea unei situatii favorabile pentru persoana cercetata. Dupa mai multe negocieri, suma finala a fost stabilita la 13.000 euro, din care inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit in mai multe transe 5.600 euro.

Pe langa influenta pe care sustinea ca o are asupra procurorului de caz Mihai Sandor, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a pretins si a primit banii respectivi si in virtutea propriilor atributii de serviciu, fiind delegat in dosarul DIICOT pentru indeplinirea unor acte procedurale.

Reamintim ca Mihaitoaia Fiat Nicu a refuzat oferta procurorilor de reducere a pedepsei, in schimbul unui denunt impotriva unui judecator. Este vorba despre Adriana Stoicescu, care la vremea respectiva detinea functia de presedinte al Tribunalului Timis. “Nu sunt o victima (a sistemului n.n.) in sensul propriu al cuvantului. Puteam sa fiu, e drept, daca un inculpat ar fi acceptat sa formuleze un denunt mincinos impotriva mea. Am fost o victima din perspectiva psihologica, am trait doi ani de cosmar, asteptand in fiecare zi sa fiu <<legata>> asa cum le placea fanilor catuselor sa se exprime. Da, recunosc, sansa mea a fost un infractor, azi condamnat, care a avut taria sa spuna <<nu>> ofertei de reducere a pedepsei in schimbul <<capului meu>>”, a recunoscut Adriana Stoicescu intr-un mesaj postat pe Facebook, in care si-a anuntat intentia de a vorbi despre “viermii patetici si disperati” care dirijeaza campania derizorie pornita impotriva sa. (V.E.)

Leave a Reply