Consiliera personala a milionarului Romeo Dunca, retinuta de procurorii DIICOT. „Aceste acuzatii nu au nicio legatura cu realitatea!”, protesteaza presedintele CJ Caras-Severin UPDATE Luminita Jivan, arestata preventiv

Luminita Jivan, consiliera personala a presedintelui CJ Caras-Severin Romeo Dunca, si Maria Paulescu, directorul Directiei de Drumuri Judetene, au fost retinute de procurorii DIICOT si urmeaza sa fie prezentate, astazi, in fata unui judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Caras-Severin cu propunere de arestare preventiva.


Organele de cercetare penala au descoperit ca in Consiliul Judetean Caras-Severin si Directia de Drumuri Judetene, condusa de Maria Paulescu, s-ar fi fraudat o parte din fondurile alocate prin programul „Anghel Saligny”. Dupa aceeasi schema, prin care s-ar fi scurs catre firmele de casa bani din PNDL 1 si 2.

Presedintele CJ Caras-Severin, milionarul banatean Romeo Dunca, spune ca acuzatiile procurorilor nu au nicio legatura cu realitatea si le apara atat pentru Luminita Jivan, cat si pentru Maria Paulescu.

Eu cunosc activitatea doamnei Luminita Jivan, a doamnei Paulescu, sunt foarte multumit de ajutorul pe care il am acolo. Nu inteleg din aceste acuzatii cel putin una. Pot sa spun ca nu are nicio legatura cu realitatea. Aceste analize ale DIICOT ma lasa fara cuvinte. E vorba ca Luminita Jivan ar fi ales preferential zonele care vor fi favorizate. E total fals! Cel putin asta e o acuzatie neadevarata. Am discutat cu anumiti primari, am analizat dupa viziunea mea situatia judetului, am incercat sa se rasfranga bani peste tot in judet.

Daca imi spune cineva ca Luminita Jivan a aranjat pentru nu stiu ce primarii… eu am alte comentarii. Nu spun ca nu au fost fraudate fondurile CJ, nu ma pronunt, un singur lucru spun: nu e adevarat ca Luminita Jivan a avut vreo importanta vizavi de modul cum s-au ales drumurile depuse pe Anghel Saligny! Este total neadevarat! Total neadevarat! Faptul ca ceva total neadevarat s-a transformat intr-o acuza mi se pare nepotrivit in aceasta actiune. Este total neadevarat! Acea alegere am facut-o eu personal!”, a declarat Romeo Dunca pentru ziarul Express de Banat.

Potrivit procurorilor DIICOT, consiliera presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin, Luminita Jivan, si-ar fi depasit atributiile si ar fi desfasurat acte materiale la nivel decizional.

„Incepand cu luna noiembrie – decembrie 2020, membrii gruparii au obtinut, prin intermediul directorului executiv, documente confidentiale, nedestinate publicitatii, privitoare la dosarele de lucrari publice efectuate de catre diferiti prestatori, pentru a evalua situatia lucrarilor ce urmau a fi platite si posibilitatea stoparii platilor, in vederea asigurarii unor fonduri suficiente atribuirii lucrarilor vizate de catre liderul grupului.

Din probele administrate in cauza, a fost identificata stoparea platilor catre patru societati comerciale care, la nivelul lunii noiembrie 2020, aveau finalizate lucrarile atribuite anterior, detinand intreaga documentatie necesara efectuarii platii, intocmita si semnata (factura fiscala, proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor, situatii de plata etc.). In urma acestor activitati, la finalul anului 2020, membrilor gruparii le-au fost atribuite, din fondurile Directiei de Drumuri Judetene Caras-Severin, sumele de bani necesare inceperii si efectuarii lucrarilor vizate.

De asemenea, s-a retinut faptul ca, in perioada aprilie – octombrie 2021, o alta membra a grupului infractional, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin, si-a depasit atributiile si a desfasurat acte materiale la nivel decizional, in sensul identificarii unor proiecte strategice ale judetului. In acest sens, in cursul lunii octombrie 2020, suspecta impreuna cu o alta suspecta, au initiat un astfel de proiect in cadrul caruia erau depuse cereri de finantare, prin programul «Anghel Saligny», solicitari care nu au avut la baza studii de prefezabilitate, ci doar scopul de a favoriza exclusiv primariile agreate”.

De remarcat ca, in perioada 2016 – 2020, Luminita Jivan a fost deputat PSD si presedintele organizatiei PSD Caras-Severin, pana in momentul in care a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru ca i-ar fi promis unui afacerist ca il va determina pe primarul unei localitati din judet, subaltern pe linie politica, sa-i ofere un contract de reabilitare a strazilor.

Toate aceste fapte se adauga celor retinute intr-un dosar deschis pe numele Luminitei Jivan si al altor persoane in 2020, pentru savarsirea infractiunilor de santaj, trafic de influenta, abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si luare de mita. (G.I.)

UPDATE: Tribunalul Caras-Severin a dispus arestarea preventiva a consilierei personale a presedintelui CJ Caras-Severin, Luminita Jivan,dar si a directoarei Directiei de Drumuri Judetene, Maria Paulescu. Tot in acest dosar, in care poate fi atras si presedintele Romeo Dunca, a fost arestat pentru 30 de zile si Ionel Adrian Pamfilescu, concubinul si consilierul directoarei Directiei de Drumuri Judetene. 

Sursa foto: newsromania.net

One thought on “Consiliera personala a milionarului Romeo Dunca, retinuta de procurorii DIICOT. „Aceste acuzatii nu au nicio legatura cu realitatea!”, protesteaza presedintele CJ Caras-Severin UPDATE Luminita Jivan, arestata preventiv

Leave a Reply