Seful Politiei Strehaia, prieten la catarama cu afaceristul care i-a amenintat cu moartea un subaltern. „Vin si te iau din pat, si acolo, la tine, de fata cu muma-ta si cu tac-tu, iti tai capul!”

Conducerea Politiei Romane a anuntat demararea unor verificari la Politia Strehaia, la sapte luni de la momentul in care un politist a fost amenintat cu moartea de catre patronul unui restaurant caruia ii oprise o petrecere in local. De asemenea, IPJ Mehedinti a transmis ca s-a deschis un dosar penal pentru ultraj, desi incidentul a avut loc in luna mai 2021.


Explicatia tentativei de musamalizare a cazului poate fi cautata in jurul relatiei de prietenie dintre seful Politiei Strehaia, comisarul Cristian Marghitoiu, si afaceristul care l-a amenintat pe politist ca-i taie capul, daca se apropie la mai mult de 3 kilometri de familia sa.

Mai mult, Marghitoiu l-a dat in judecata pe agentul Robert Popa, agentul amenintat de afacerist, si-i cere daune morale in valoare de 100.000 de euro, intrucat acesta ar fi dezvaluit, pe pagina de Facebook a sindicalului Europol, din care face parte, ca a candidat singur la functia de sef al Politiei Strehaia si a obtinut nota 5,79. Insuficient pentru a fi declarat admis, insa, totusi, a fost imputernicit la comanda Politiei Strehaia. Procesul este inregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinti si are primul termen de judecata in data de 12 decembrie.

“Pentru clarificarea situatiei prezentate (in presa – n.r.), conducerea Politiei Romane a dispus ca o echipa de specialisti, din cadrul I.G.P.R., sa efectueze verificari, la nivelul Politiei orasului Strehaia. La finalizarea acestor verificari, se vor dispune masurile legale care se impun”, a transmis, joi seara, Politia Romana.

Cazul a devenit public dupa ce sindicatul Europol a acuzat conducerea Politiei Mehedinti ca nu a reactionat in cazul unui politist din Strehaia amenintat cu moartea de patronul unui restaurant.

De asemenea, Marian Godina a facut public cazul politistului din Strehaia care a intrerupt o petrecere ilegala de botez ce avea loc la restaurantul din centrul orasului, fiind apoi amenintat cu moartea de patronul localului. Sindicalistii din Politie au reclamat ca reprezentantii Politiei nu ar fi luat nicio masura impotriva patronului si l-ar fi trimis pe agentul de politie sa patruleze in alte localitati.

„Un barbat din Constanta a amenintat un politist intr-un video pe care l-a postat pe Facebook si, in scurt timp, a fost saltat de mascati. Intre timp, la Strehaia, din luna mai a acestui an, patronul care a amenintat un politist cu moartea, mult mai explicit decat in cazul de la Constanta, nu a patit absolut nimic. Domnul ministru nu a avut absolut nicio reactie pe acest subiect.

Inca o diferenta dintre cazurile de la Constanta si Strehaia ar fi ca pe cel care a amenintat cu moartea politistul, spunandu-i ca ii va taia capul de fata cu mama sa, il puteti vedea in pozele de mai jos. E cel de statura mai mica. Celalalt e seful Politiei Strehaia, cel care nu a putut lua examenul pe post, desi a concurat singur. Cu toate astea, este seful Politiei Strehaia in continuare si nimeni nu-l deranjeaza.

Probabil doar daca-i facea vreun subaltern un raport, in care-i solicita un porc, s-ar fi sesizat pana si domnul ministru, am vazut ca in acel caz a fost prompt.

Ca sa intelegeti cat de grave sunt lucrurile, imaginati-va ca ati fi politist in Strehaia si l-ati opri in trafic pe acest patron despre care stiti ca a amenintat un politist cu moartea si nu a patit absolut nimic, in timp ce are in continuare poze pe Facebook alaturi de seful Politiei din Strehaia. Cum ati proceda, daca ati fi un tanar politist intr-un oras nou?

Parchetul de acolo oare ce lucreaza de atatea luni? In atentia Ministerul Public Lucian Bode”, este mesajul postat, ieri, pe Facebook, de Marian Godina, care a dus la declansarea cercetarilor in acest caz.

Tot Marian Godina a facut publica discutia telefonica in care politistul din Strehaia a fost amenintat de catre patronul de restaurant:

Politist: Cine esti de tot ma suni?

Patron: Ba, Ionut sunt, Cimpeanu. Nu ca “cine esti?”!

Politist: Asa, si ce vrei?

Patron: Unde esti? Sa ma intalnesc cu tine in seara asta.

Politist: Unde vreau eu, nu ai ce sa te intalnesti cu mine.

Patron: Ba …. tu asa vorbesti cu mine?

Politist: Vezi ca, cred ca ai gresit numarul, nu stiu daca stii cu cine vorbesti.

Patron: Ba da…vorbesc cu un prost, handicapat.

Politist: Cum ma cheama? Ia zi daca stii cu cine vorbesti.

Patron: Ca pe muma-ta te cheama, zi unde esti!?

Politist: Unde vreau eu, acolo sunt.

Patron: Ba prostule, oricum te gasesc in noaptea asta!

Politist: Si ce vrei sa-mi faci daca ma gasesti? Zi ca vin la tine.

Patron: Hai zi, zi unde esti ca vin eu… (invective)

Politist: Pai ce vrei ma sa-mi faci, ca vin.

Patron: Bai prostule, fii atent aici, iti spun pentru ultima oara: daca vreodata te mai apropii de familia mea la 3 kilometri, poti sa ma inregistrezi si cu muma-ta si cu tac-tu si cu cine vrei. Iti tai capul (…) Vin si te iau din pat, si acolo la tine, de fata cu muma-ta si cu tac-tu iti tai capul!

Politist: Aaa, asta are legatura cu faptul ca am venit sa stricam evenimentul?

Patron: Da, ba … (invective).

Urmeaza ca seful Politiei Strehaia si mai-marii IPJ Mehedinti sa explice intarzierea cu care au actionat in acest caz. (V.E.)

Leave a Reply