Fiica unui viceprimar din Timis a decedat in urma exploziei produsa, in aceasta dimineata, la o pensiune din Cluj-Napoca

Andrea Kaba, fiica viceprimarului din Jimbolia, a decedat in urma exploziei si a incendiului de la Pensiunea Monor, de pe strada Dunarii, din Cluj-Napoca. Ea este fiica viceprimarului din Jimbolia, Gabor Kaba, si avea 37 de ani. Aceasta era cazata la pensiune, de luni, si se afla la Cluj in interes de serviciu, pentru un interviu de angajare. Tanara lucra la o firma din Jimbolia care se ocupa cu comertul cu amanuntul al articolelor de fierarie, al articolelor din sticla si a celor pentru vopsit, in magazine specializate.


Anterior, Andrea Kaba a lucrat o vreme si la Prefectura Timis. Aceasta era absolventa a Universitatii de Vest din Timisoara.

Celelalte victime ale exploziei, doi barbati cu varste de 34 de ani, care au suferit arsuri, sunt din localitatea Madaras, judetul Harghita, si erau muncitori, cazati de asemenea la pensiune. Acestia sunt internati la Sectia Chirurgie I a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, la compartimentul de Chirurgie Plastica. Unul dintre ai, care are arsuri severe la maini, ar putea fi transferat la o sectie de arsi.

In aceasta dimineata, in jurul orei 6,52, prin intermediul unui apel la numarul unic de urgenta 112 a fost sesizata explozia unei cladiri de pe strada Dunarii din municipiul Cluj-Napoca, aceasta fiind urmata de un incendiu. La fata locului s-au deplasat echipaje de politie, echipaje din cadrul ISU si jandarmi, fiind luate primele masuri pentru asigurarea locului in care s-a produs deflagratia si acordarea primului ajutor persoanelor.

“In aceasta dimineata, in jurul orei 6,52, prin intermediul unui apel la numarul unic de urgenta 112 a fost sesizata explozia unei cladiri de pe strada Dunarii din municipiul Cluj-Napoca, aceasta fiind urmata de un incendiu. La fata locului s-au deplasat echipaje de politie, echipaje din cadrul ISU si jandarmi, fiind luate primele masuri pentru asigurarea locului in care s-a produs deflagratia si acordarea primului ajutor persoanelor. De asemenea, cu ocazia activitatilor a fost oprita alimentarea cladirii cu gaz si electricitate.

Pana in acest moment, doua persoane au fost transportate la spital, respectiv doi barbati, ambii de 34 de ani, din judetul Harghita, fiind de asemenea identificat in interiorul cladirii trupul neinsufletit al unei persoane. Politistii au stabilit identitatea acestuia, respectiv o femeie de 37 de ani, din judetul Timis”, informeaza IPJ Cluj.

Suflul exploziei a afectat cladirile si autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 de metri. A mai fost acordata asistenta medicala altor 4 persoane, insa nu au fost transportate la spital.
Incendiul a fost limitat de interventia pompierilor si nu s-a extins, potrivit ISU Cluj. Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat.

“In urma exploziei, o persoana de sex feminin a fost carbonizata, iar doua victime cu arsuri au fost transportate la spital de Serviciul de Ambulanta. Intervine ISU Cluj cu trei autospeciale de stingere, o autoplatforma de lucru la inaltime si aproximativ 30 de pompieri”, a transmis si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj. In prezent, sunt desfasurate cercetari pentru a se stabili toate circumstantele care au condus la producerea exploziei. (V.E.)

Leave a Reply