Flota de tramvaie a Timisoarei, innoita printr-o investitie de 50 milioane de euro! Primarul Dominic Fritz a semnat “comanda” pentru 20 de bucati, care vor fi livrate pana in octombrie 2023

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a semnat, astazi, comanda pentru livrarea urmatoarelor 20 de tramvaie, conform contractului semnat cu compania turceasca Bozankaya, avand in vedere faptul ca omologarea si receptia primului tramvai s-a finalizat cu succes.


In cadrul proiectului „Innoirea flotei de tramvaie” a fost achizitionat, in prima faza, un tramvai nou pentru omologare. Modelul, care va fi operational de saptamana viitoare, a necesitat omologare la nivel european, in cadrul contractului semnat intre primarie si producator.

Aceasta etapa a fost finalizata cu succes, iar contractul stipuleaza ca primaria sa continue achizitia celorlalte 20, din totalul de 21 de tramvaie.

Termenul de livrare prevazut este octombrie 2023, insa municipalitatea a cerut urgentarea acestui termen. Frecventa cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunara, ajungand la doua tramvaie pe luna in primavara anului 2022, conform producatorului.

Fiecare mijloc de transport valoreaza 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime si o capacitate de 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune.

Proiectul este finantat in procent de 80% prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR). Valoarea investitiei este de 243.324.506 lei, cu TVA inclus. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply