VIDEO Cocaina pentru vedete si politicieni! Traficanti de droguri profilati pe segmentul high life din Bucuresti, retinuti de procurorii DIICOT

O grupare mafiota specializata in traficul de droguri in zona high life a Bucurestiului a fost destructurata de procurorii DIICOT. Politistii antidrog de la BCCO au confiscat o cantitate impresionanta de stupefiante care ar fi ajuns la vedete si chiar la unii politicieni de Sarbatori.


“Gruparea a fost organizata inca de la inceputul anului de 6 tineri care se infiltrasera in anumite cercuri din nordul Capitalei, frecventate de politicieni si vedete. Aduceau droguri din Bulgaria, pe care ulterior le diluau in Romania si le vindeau la pret dublu.

Asa au reusit, spun anchetatorii, sa faca o avere de peste 2.000.000 de euro. In aceasta dimineata, operatiunea s-a finalizat cu 7 perchezitii: 4 in Bucuresti si 3 in Dambovita. Trei indivizi au fost retinuti si vor fi prezentati cu propunere de arestare preventiva pentru trafic de droguri de risc si mare risc. Ei risca 15 ani de inchisoare”, au transmis surse judiciare

Tinerii procurau drogurile (cocaina, canabis si ciuperci) de la mafia bulgara si le vindeau catre zeci de consumatori peste pretul pietei, deoarece puritatea substantelor era crescuta. De exemplu, un gram de cocaina cu puritatea de peste 70% il vindeau la pret dublu (cu 900- 1000 lei), fata de pretul uzual din piata (500 lei/ 100 €), cu puritatea de 30%.

Castigurile obtinute de grupare au fost considerabile si se estimeaza ca au castigat peste 2 milioane de euro.

Operatiunea politistilor antidrog din Bucuresti, coordonata de procurorii DIICOT, a fost finalizata in dimineata zilei de 9 decembrie, cand s-au efectuat 7 perchezitii domiciliare, 4 in Bucuresti si 3 in judetul Dambovita, in urma carora s-au confiscat:

  • 600 de grame de cocaina,

  • 4 kilograme de cannabis,

  • 5 grame de ciuperci halucinogene.

O parte din cocaina era portionata, ambalata si pregatita pentru distribuire in perioada imediat urmatoare:

  • 22 pungi mari a cate 10 grame, pregatite pentru petrecerile private organizate in acest weekend

  • 48 de pungulite a cate un gram pregatite pentru consumul individual sau in cuplu.

De asemena, politistii antidrog au mai confiscat si sume impresionante de bani, respectiv 137.300 de lei, 8.450 de euro, 100 de lire sterline si 100 de dolari, incasate de la consumatori in ultimele 2 zile. In cursul zilei de astazi, inculpatii au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply