Tot Oltenia-i fruntea! Targul de Craciun din Craiova, pe locul 6 in topul celor mai frumoase targuri din Europa, inaintea unor orase celebre ca Praga, Moscova sau Bruxelles

Targul de Craciun organizat anul acesta in Craiova s-a clasat pe locul 6 in topul celor mai frumoase astfel de targuri la nivel european, inainte unor orase celbre ca Praga. Moscova sau Leipzig. Este o uriasa victorie pentru acest oras, unde targul este accesibil fara prezentarea unui certificat verde, dar si pentru Romania. Totul s-a decis in urma votului online pe cel mai vizitat site turistic din Europa, European Best Destinations, scrie primarita din Craiova, Lia Olguta Vasilescu, pe pagina sa de Facebook. Pe primele locuri s-au situat Budapesta, Viena si Metz.


„Craiova s-a clasat pe locul 6 in topul celor mai frumoase Targuri de Craciun din Europa, inaintea unor orase celebre si cu o lunga traditie in organizarea sarbatorilor de iarna, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig”, se arata intr-un comunicat de vineri al Primariei Craiova.

Dupa 10 zile de vot online, site-ul European Best Destination a anuntat, vineri, rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2022.    „Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72% provenind din afara Romaniei – SUA, Marea Britanie, Franta si Germania, Craiova a obtinut cel mai bun rezultat ca oras nou intrat in acest clasament international, din toata istoria acestei competitii ce dateaza din 2009.

Potrivit comunicatului oficial al organizatiei European Best Destinations, Targul de Craciun de la Craiova a obtinut si cele mai multe voturi dintre toate destinatiile romanesti (precum Sibiu sau Cluj-Napoca), ce s-au promovat, in ultimii ani, pe acelasi site – www.europeanbestdestinations.com, se precizeaza in comunicat.

Primaria Craiova sustine ca acest loc 6 in clasamentul celor mai frumoase piete de Craciun din Europa este cu atat mai onorant, cu cat 173.620 de turisti din 163 tari au votat in aceasta perioada dintre 21 orase candidate, propuse de European Best Destinations.

Intre Craiova si Trier din Germania, oras clasat pe locul 7, este o diferenta de peste 8.000 de voturi, iar Budapesta – care a castigat competitia din acest an – a fost votata de 24.180 de turisti.

„Ne onoreaza rezultatul acestei competitii europene si ne bucura faptul ca imaginile din Craiova au fost vazute si apreciate de turisti din toata lumea. Deja promovarea facuta de European Best Destinations, cu ocazia votului, a determinat multi turisti sa ne viziteze orasul si Targul de Craciun, inregistrandu-se un numar triplu de rezervari la hotelurile din Craiova, fata de aceeasi perioada din anii precedenti”, a declarat primarul Lia-Olguta Vasilescu.

Datorita locului obtinut, Craiova s-a clasat automat si in topul celor mai frumoase luminite de Craciun din Europa.    Primaria Craiova a mai anuntat ca, incepand de vineri, hotelierii, agentiile de turism si toate companiile sau institutiile care lucreaza in domeniul turismului din Craiova au dreptul sa utilizeze oficial logo-ul „European Best Christmas Market” pe toate comunicarile, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate sau distribuite. (E.T.)

One thought on “Tot Oltenia-i fruntea! Targul de Craciun din Craiova, pe locul 6 in topul celor mai frumoase targuri din Europa, inaintea unor orase celebre ca Praga, Moscova sau Bruxelles

  1. Bravo voua, oltenasilor. Dar stati dracului in Craiova voastra si nu ne mai invadati Banatul. Nu v-a chemat nimeni aici si nu sunteti bineveniti aici.

Leave a Reply