Fostul director al Filarmonicii Timisoara, suparat ca a fost „executat” de dirijorul corului de gospel. “Roata vietii se intoarce…”

Ioan Garboni, fostul director al Filarmonicii „Banatul” Timisoara, care a fost mazilit de primarul Dominic Fritz, isi aminteste ca in urma cu sapte ani il incuraja pe actualul primar al Timisoarei sa-si continue activitatea cu corul de amatori, cu care activa, cel putin o data pe an, in  zona culturala a orasului.


Intre timp, parerea lui Garboni despre Fritz pare ca s-a schimbat, iar fostul director asteapta, din nou, ca „roata vietii sa se intoarca”. Pana acum, pare sa aiba motive de speranta, cel putin din prisma deciziilor instantelor.

„Acum 7 ani, (2014) eu il incurajam pe Samuel Dominic sa continue activitatea cu corul de amatori. Ofeream sala Filarmonicii… gratuit si, de asemenea, si pianul si instrumente necesare, desi multi dintre colegii profesionisti ai filarmonicii nu erau de acord sa ofer aceste facilitati unor amatori.

Eu i-am respectat munca lui si entuziasmul amatorilor de gospel. Ba chiar viceprimarul Timisoarei (fostul vice Dan Diaconu – n.r.) i-a oferit o diploma pentru entuziasmul sau. Ce e viata asta. Imi vine in minte proverbul cu ce cresti la sanul tau… Ehe, roata vietii se intoarce. Azi el e seful, maine… cine stie ? Noi avem o vorba referitoare la facerea de bine… Dar si cine face rau si seamana vant, va culege furtuna! Oricum valoarea umana si profesionala si legala se va dovedi in final. Nu?”, scrie Garboni pe pagina sa de Facebook.

Reamintim ca fostul director al Filarmonicii Banatul a fost schimbat din functie in urma unei evaluari controversate a contractului de management. Unul dintre membri comisiei, Razvan Stana, consilier local USR, de profesie medic veterinar, presedintele Comisiei de cultura din Consiliul Local Timisoara, i-a dat o nota mult mai mica decat ceilalti membri ai juriului, nota care a fost decisiva in debarcarea lui Ioan Garboni.

In urma acestei decizii, primaria a organizat un concurs pentru gasirea unui nou manager. Garboni a atacat in instanta atat evaluarea, cat si organizarea noului concurs, cu castig de cauza de fiecare data, si asteapta hotararea definitiva. (E.T.)

Leave a Reply