EXCLUSIV! Daniel Idolu a castigat procesul cu Aeroportul International Timisoara! Tribunalul Timis a stabilit ca, pentru demiterea abuziva, fostul director sa fie despagubit cu peste 225.000 euro

Revocat din functia de director general al Aeroportului International Timisoara, in iulie 2020, sub pretextul ca nu si-ar fi indeplinit indicatorii de profit din contractul de management, Daniel Idolu si-a luat o uriasa revansa in instantele de judecata. Tribunalul Timis a decis, in urma cu cateva zile, ca fostul director general sa fie despagubit cu peste 225.000 de euro, atat cu titlu de despagubire pentru revocarea din functie, cat si cu titlu de clauza de neconcurenta.


“Admite in parte cererea formulata de reclamantul Idolu Iulian-Daniel, in contradictoriu cu paratii Societatea Nationala Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia SA, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si Fondul Proprietatea SA. Obliga pe parata Societatea Nationala Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia SA sa plateasca reclamantului suma de 175.500 euro, echivalentul in lei la cursul BNR din data platii efective, cu titlu de despagubire pentru revocarea fara justa cauza din functia de director general, precum si la plata sumei de 27.290 lei lunar, incepand cu data de 02.07.2020 si pana la data de 02.07.2021, cu titlu de clauza de neconcurenta.

Obliga pe parata Societatea Nationala Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia SA sa plateasca reclamantului suma de 19.038,85 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Ia act ca reclamantul si-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separata”, se mentioneaza in Hotararea 804, pronuntata in 08.12.2021.

Deocamdata, s-a castigat doar o batalie, dupa cum spune Daniel Idolu, intrucat hotararea Tribunalului Timis nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 30 de zile de la comunicare.

„Prin aceasta hotarare s-a demonstrat ca revocarea mea din functie s-a facut fara justa cauza, in urma unui raport folosit ca baza asa-zis legala de catre membrii Consiliului de Administratie. Aceasta suma va trebui recuperata de la cei vinovati de acea decizie abuziva. Prin aceasta actiune civila nu am solicitat si reintegrarea in functie, intrucat ne-am axat pe demonstrarea prejudiciului. Un politist pensionar de la DNA, care a fost adus la aeroport cu misiunea de a-i cauta nod in papura lui Idolu, am inteles ca nu a reusit sa-si indeplineasca misiunea”, ne-a declarat Daniel Idolu, cu referire la fostul politist anticoruptie Virgil Nichita, consilier al fostului ministru Marcel Vela.

Dupa aceasta victorie rasunatoare, nu ar fi exclus ca Daniel Idolu sa revina in functia de director general al Aeroportului International Timisoara, mai cu seama ca – dupa cum a anuntat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu – actualul director interimar a inceput sa-si faca bagajele. (G.I.)

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply