Avocata Carmen Obirsanu il pune la punct pe impresarul cantaretului Petrica Mitu Stoian, care-i revendica averea. „Locul familiei nu-l poate lua niciun prieten!”

Averea uriasa lasata de Petrica Mitu Stoian starneste contoverse uriase, chiar si la mai bine de o luna de la disparitia prematura a cantaretului de muzica populara. Una dintre surorile artistului sustine ca familia impresarului Doru Gusman (foto 2) ar ramane cu o mare parte din agoniseala lui Petrica Matu Stoian, respectivele bunuri fiind trecute pe firma lui Doru Gusman. Carmen Obarsanu, avocata surorilor lui Mitu Stoian, sustine, insa, ca lucrurile sunt clare si nu exista loc de interpretari.


Carmen Obarsanu reprezinta in fata instantei interesele surorilor lui Petrica Mitu Stoian, nemultumite ca impresarul Doru Gusman a pus manna pe averea fratelui lor. Pana la dezbaterea succesiunii, insa, celebra avocata se focuseaza pe dosarul privin cauzele mortii artistului mehedintean. Aceasta sustine ca este vorba despre un cumul de malpraxis.

S-a trimis de la Resita catre IML Timisoara pentru efectuarea unor analize, s-au efectuat numai o parte din analize, care au fost trimise catre Resita. La dosarul penal nu au ajuns aceste rezultate, dar din cate am inteles eu, s-a confirmat ca e un malpraxis, incepand de la clinica pana la spitalul din Resita.

Intrebarea e de ce a fost primit la clinica hiperbara. Trebuia sa i se dea un bilet de trimitere de la un medic specialist. Apoi, acolo, la clinica, trebuia sa i se faca analize in prealabil. Acestea ar fi contraindicat acel tratament. A fost adus la un spital din Resita unde nu a beneficiat de un consult interdisciplinar asa cum cere protocolul. Daca era supus unei consult interdisciplinarl ar fi realizat ca tratamentul trebuia altfel condus.

La spital, au tinut pacientul sa il restabileasca si dupa aceea sa nu se mai afle nimic de erorile de la clinica. N-au vrut sa lase familia sa-l ia si sa-l duca la o clinica de specialitate cum era cea de la Timisoara. In afara de cardiolog, de medicul ATI, de cei de la UPU, acolo nu era un pneumolog sau vreun specialist in chirurgie toracica.

Bolnavul avea hemopftizie (scuipa sange – n.red.). Un pacient cu sange atat de fluid, urmare a bolii pulmonare pe care a avut-o, si care in cateva ore a ajuns de la un INR  de 5,66 la 2, a ajuns sa faca trombembolism pulmonar.

Petrica Mitu Stoian nu avea bilet de trimitere pentru camera hiperbara. Medicul acela spsihiatru de la clinica nu era abilitat sa faca o recomandare pentru un asemenea pacient. Trebuia un pneumolog sa-i recomande asa ceva”, a declarat avocata Carmen Obarsanu in emisiunea Exclusiv VIP de la Prima TV.

Referitor la averea pe care artistul mehedintean a lasat-o in urma lui, avocata spune ca, indiferent de natura relatiei pe care Petrica Mitu Stoian o avea cu Doru Gusman, aceasta se va imparti familiei.

„Domnul Gusman exagereaza cand spune ca „Noi am fost familia lui”. Locul familiei nu-l poate lua niciun prieten. Familia e sfanta, de aceea exista si dreptul natural pe care-l are persoana din familie de a mosteni chiar daca exista anumite testamente in favoarea tertelor persoane. Dar exista acea rezerva succesorala, indiferent cat de apropiata ar fi relatia cu prietenii.

Domnul Gusman avea relatia pe care o avea, dar succesiunea este a familiei. La Isverna, familia este mostenitoare, a fost proprietatea exclusiva a defunctului si ramane familiei. Casa parinteasca nu se instraineaza”, a completat avocata. (I.P.)

Sursa: romaniatv.net

Leave a Reply