VIDEO Politistii sindicalisti au protestat in fata Prefecturii Timis! “S-a protestat impotriva abuzurilor constante ale Guvernului Romaniei impotriva politistilor!” a anuntat liderul DECUS Timis

Politistii sindicalisti din organizatiile Europol si DECUS au protestat, astazi, in fata Prefecturii Timis, solicitand plata drepturilor prevazute in Legea salarizarii 153/2017, totodata anuntand ca refuza sa mai fie folositi pe post de mercenari ai interdictiilor aplicate in numele Covid, mai cu seama ca atributiile pandemicenu sunt prevazute in fisa postului.


Acest protest face parte dintr-o campanie nationala a sindicatelor din Ministerul Afacerilor Interne prin care se incearca sensibilizarea guvernantilor si obtinerea drepturilor revendicate.

„Este foarte important sa participam activ la toate formele de protest si sa-i determinam pe guvernanti sa respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Este de apreciat implicarea manifestata de miile de colegi care, incepand cu 1 decembrie, au aplicat avertismente scrise pentru faptele contraventionale constatate. Aceasta prima forma de protest a generat primele reactii din partea ministrului Finantelor, care a recunoscut ca obiectul protestului este legitim si ca trebuie aplicata Legea salarizării”, a precizat Cosmin Andreica, liderul national al Sindicatului Europol.

Dupa protestul de astazi, presedintele DECUS Timis, agentul sef principal Stan Sever, seful Postului de Politie Giroc, a transmis un comunicat in care arata ca reprezentantii Guvernului in teritoriu au tratat cu toata responsabilitatea actiunea de protes a politistilor.

„Astazi, 14 12 2021, in fata sediului Prefecturii Timis si Consiliului Judetean Timis, membrii de sindicat SNPR Decus au protestat impotriva abuzurilor constante ale Guvernului Romaniei impotriva politistilor prin aceea ca refuza sa puna in aplicare Legea 153/2017. Totodata am solicitat ca Guvernul Romaniei, prin ministrul de Interne, sa gaseasca solutii pentru imbunatatirea conditiilor de munca ale tuturor politistilor. In acest sens, protestul nostru a fost tratat ca atare de catre reprezentantul Guvernului in teritoriu, astfel ca am fost primiti de dl subprefect de Timis caruia i s-au comunicat nemultumirile politistilor, acesta asigurandu-ne ca mesajul Snpr DECUS va fi transmis autoritatilor centrale”, a transmis Stan Sever.

Protestele sindicalistilor continua, in perioada 13-15 decembrie, in fata Prefecturilor din anumite judete, in data de 16 decembrie, intre orele 10 – 14, in fata Ministerului Afacerilor Interne, in data de 17 decembrie, intre 10-12, in fata sediului PSD, intre orele 12-14, in fata sediului PNL, urmand ca, in intervalul orar 14,30-16, protestul sa fie mutat in fata sediului UDMR. (G.I.)

Leave a Reply