“Comandantul” Raed Arafat ar putea fi trimis la unitatea sa de baza! „DSU sa se ocupe de urgente!”, spune ministrul Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat, luni seara, ca seful DSU, Raed Arafat, este un bun profesionist care-si face treaba, insa este normal ca Ministerul Sanatatii sa se ocupe de o parte consistenta a sistemului de sanatate, iar DSU sa se ocupe de urgente. Rafila anunta ca trebuie o discutie ”sincera si deschisa” cu Ministerul de Interne pe aceasta tema a atributiilor, transmite News.ro.


”Eu nu am absolut nimic cu domnul Arafat, el este un foarte bun profesionist la DSU, dar este normal ca Ministerul Sanatatii sa se ocupe de o parte consistenta a sistemului de sanatate, iar DSU sa se ocupe de urgente. Exista un parcurs legislativ si trebuie sa existe o discutie sincera, deschisa cu MAI, cu primul-ministru si sa vedem fiecare ce atributii avem legal in aceasta perioada”, a declarat, luni seara, la Romania TV, Alexandru Rafila.

”Trebuie sa examinam acest cadru legal si sa vedem exact care sunt elementele din acest cadru legal si sa incercam sa ajungem fiecare la atributiile care sunt in hotararile de functionare a Guvernului Romaniei”, a adaugat Rafila, precizand ca ”nu sunt lucruri atat de dificil de realizat”.

Ministrul Sanatatii a precizat ca ”sunt unele chestiuni doar formale, dar sunt si chestiuni operationale”.

”Ori la chestiunile operationale, daca scoti ceva din functiune, trebuie sa pui ceva in functiune”, a mai declarat Rafila.

Inca de la audierea in comisiile de specialitate, inainte de a deveni ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a vorbit despre reducerea atributiilor sefului DSU in gestionarea pandemiei. (G.G.)

Leave a Reply