Primarul orasului Deta revine in functie! Liberalul Petru Roman a convins instanta de judeata sa anuleze ordinul de demitere emis de Prefectura Timis

Tribunalul Timis a decis, vineri, 17 decembrie, sa anuleze ordinul prin care liberalul Petru Roman a fost demis din functia de primar al orasului Deta si a dispus repunerea politicianului in demnitatea publica in care a fost ales de cetateni.


„Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, invocata de parata Institutia Prefectului – judetul Timis si, in consecinta, respinge actiunea formulata in contradictoriu cu aceasta parata, ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.

Admite actiunea formulata in contradictoriu cu paratul Prefectul Judetului Timis. Dispune anularea Ordinului nr.102/26.03.2021, emis de parat. Dispune repunerea reclamantului in situatia anterioara emiterii ordinului, cu plata drepturilor salariale cuvenite incepand cu data emiterii ordinului si pana la reluarea functiei de primar al orasului Deta. Definitiva”, se mentioneaza in decizia Tribunalului Timis.

Reamintim ca Ordinul de incetare inainte de termen a mandatului de primar detinut de Petru Roman a fost semnat, in 26 martie 2021, de prefectul USR-ist de atunci, Zoltan Nemeth, in baza unui raport al Agentiei Nationale pentru Integritate. Primarul din Deta era acuzat de conflict de interese ca urmare a unor contracte incheiate intre primarie si o firma la care actionar este sotia sa. De altfel, in 2019, edilului i s-a mai intamplat sa-i fie pus la indoiala mandatul, tot de ANI, din cauza acelorasi acuzatii.

Dupa hotararea definitiva a Tribunalului Timis, Petre Roman si anuntat revenirea in fruntea Primariei Deta printr-un mesaj postat pe Facebook.

„Dragi locuitori ai orasului Deta, de saptamana viitoare revin la Primarie in calitate de primar deoarece Tribunalul Timis a admis solicitarea mea si am obtinut o decizie definitiva. Este o bucurie sa ma intorc, dar va marturisesc ca o fac cu un puternic gust amar si incarcat de multa nedreptate. Timp de 9 luni de zile, primaria a stat in interimat, timp de 9 luni zile, nevinovat fiind, a trebuit sa imi caut dreptatea in justitie. Nu vreau sa ma victimizez, vreau doar sa multumesc celor care au avut incredere in mine si sa va asigur ca voi duce mai departe proiectele pentru care mi-ati dat votul”, si-a luat angajamentul fostul si viitorul primar Petru Roman. (Mara Ion)

Leave a Reply