ZERO, NADA? Primarul Timisoarei se plange ca primariile USR-iste din Timis nu au primit bani din fondul de rezerva al Guvernului, uitand ca luna trecuta a primit 54 milioane de lei

Guvernul Romaniei a alocat, vineri, peste un miliard de lei din Fondul de rezerva bugetara pentru 3.057 de unitati administrativ-teritoriale. Patru localitati din Timis, printre care si Timisoara, nu au primit deloc bani, acuza primarul Dominic Fritz.


„Coincidenta coincidentelor, tocmai cele patru primarii din judet conduse de primari USR PLUS”, a subliniat edilul, intr-o postare facuta pe pagina de Facebook, uitand ca, in urma cu aproape o luna, Timisoara a primit 54 milioane de lei de la Guvern pentru plata energiei termice. „Le multumesc membrilor Guvernului, care au raspuns solicitarilor noastre, ale primarilor, pentru sprijinul acordat, un gest absolut necesar intr-o perioada de urgenta energetică”, si-a aratat gratitudinea, la vremea respectiva, Dominic Fritz.

Nu a trecut decat o luna si o saptamana de la acel sprijin guvernamental, iar primarul Timisoarei pare sa fi uitat. Astfe, vineri seara, acesta spune ca, in judetul Timis, din cele 99 de comune, orase si municipii, patru n-au primit nimic: „Zero, nada, niente: Timisoara, Dumbravita, Foeni si Cenad. Coincidenta coincidentelor, tocmai cele patru primarii din judet conduse de primari USR PLUS”.

Acesta intreaba pe Facebook ce semnal vrea sa transmita guvernul cetatenilor din aceste patru localitati banatene: „Ca sunt pedepsiti pentru cum au votat la alegerile locale?”.

Dominic Fritz sustine ca aceasta e „dovada ca aceasta coalitie nu are un proiect pentru tara, doar pentru propriile-i interese”. Primarul spune ca banii din care este alcatuit fondul de rezerva vin si din contributiile locuitorilor din cele 4 localitati.

„Iar parlamentarii PSD-PNL din Timis au fost votati si cu voturile timisorenilor, dumbravitenilor, foenenilor si cenadenilor. Ale cui interese reprezentati la Bucuresti, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu si Ben Oni Ardelean?”, a adaugat el.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), Guvernul Romaniei a alocat vineri 1.029.189.000 lei din Fondul de rezerva bugetara pentru 3.057 de unitati administrativ-teritoriale. Conform actului normativ adoptat, vor primi fonduri 23 de consilii judetene, 59 de municipii, 205 orase si 2.769 de comune.

„Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Judetene si a autoritatilor locale, prin Institutia Prefectului din fiecare judet, pentru asigurarea cheltuielilor de functionare si dezvoltare ale autoritatilor administratiei publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate pana la sfarsitul anului 2021. Totodata, autoritatile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investitiilor publice finantate de stat sau din fonduri UE”, a transmis MDLPA. (M.I.)

Leave a Reply