Sindicalistii de la Europol ameninta cu blocarea activitatii politiei, daca revendicarile salariale nu vor fi solutionate pana la sfarsitul anului

Conducerea Sindicatului Europol anunta ca, dupa protestul de ieri, liderul PSD Marcel Ciolacu a promis ca se va implica in rezolvarea doleantelor salariale ale politistilor. In cazul in care nu se va tine de promisiune, avertizeaza sindicalistii politisti, din ianuarie 2022 protestele de strada vor fi reluate.


„Ordonanta de urgenta cu masurile fiscal bugetare a fost adoptata, in seara aceasta, in forma aparuta zilele trecute, fara aplicarea legii salarizarii pentru politisti.

La protestul organizat, astazi, la sediul partidelor parlamentare, in urma negocierilor avute cu presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, acesta s-a aratat solidar cu cauza politistilor si ne-a promis o discutie cu ministrul finantelor in vederea punerii in plata a transei a treia din legea salarizarii cu data de 01.01.2022 si a ultimei transe la prima rectificare.

Fiecare ordonanta de urgenta are o lege de aprobare, iar pentru cea adoptata in seara aceasta, se va vota saptamana viitoare in Parlament unde vor fi introduse amendamente pentru aplicarea legii salarizarii si politistilor, aceasta fiind forma finala.

Asteptam pana la inceputul saptamanii sa vedem daca se va tine de promisiune, altfel din ianuarie reluam actiunile de protest si vom merge pana la blocarea activitatii.” (I.P.)

Leave a Reply