„In cazul impunerii vaccinarii obligatorii pentru a fi primiti la locul de munca, 20.000 de politisti sunt dispusi sa mearga pana la demisie”, avertizeaza liderul de sindicat Valer Kovacs

Angajatii din politie si penitenciare, dar si militarii rezervisti, au anuntat ca vor oganiza proteste in mai multe orase din tara, inainte de sarbatoarea Craciunului. Ei solicita sa fie respectate legile privind salarizarea si actualizarea pensiilor, iar in plan secundar, renuntarea guvernantilor la intentia de a conditiona accesul la locul de munca de prezentarea certificatului verde.


Joi, de la ora 12, vor fi miscari de protest la Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca. Participantii se vor aduna in fata sediului Guvernului si la prefecturi. Acestea se vor desfasura la Guvernul Romaniei (Bucuresti – Piata Victoriei) si la prefecturile oraselor Iasi, Timisoara si Cluj. Protestatarii sustin ca nu solicita majorari de salarii sau pensii, ci respectarea legilor, asa cum au fost adoptate de Parlament.

„Angajatii si pensionarii din politie, penitenciare si armata solicita aplicarea in integralitate a legii salarizarii unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice) si actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”, se mentioneaza in comunicatul de presa semnat de mai multe organizatii sindicale.

Pe de alta parte, Valer Kovacs, viceliderul regional al Sindicatului DECUS, atrage atentia ca, in cazul in care se va impune vaccinarea obligatorie, conditie esentiala pentru obtinerea certificatului verde, nu mai putin de 20.000 de politisti sunt dispusi sa-si inainteze demisiile.

„Sunt dispusi sa mearga pana la demisie, daca se va impune, obligatoriu, imunizarea prin vaccinare, pentru ca nu doresc vaccinarea obligatorie. Mai mult de 50% dintre politisti care nu s-au vaccinat. Vorbim de 20.000 de politisti. Ce faci, ii dai afara sau ii obligi sa vina la vaccin? Daca voiau, se vaccinau pana acum. Eu nu sunt impotriva stiintei, a vaccinarii, dar nu mi se pare normal sa-mi impuna treaba asta. Mi se pare o masura aberanta, in conditiile in care eu am anticorpi, iar in urma unor analize, se dovedeste ca am trecut prin boala. Vom face teste! Dar, mi se pare aberant sa-mi ceara bani pe testul ca sa vin la serviciu, adica sa platesc un test ca sa pot sa lucrez, in conditiile in care eu am cotizat la sanatate 20 de ani”, a declarat Valer Kovacs. (V.E.)

Leave a Reply